1 Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
2 Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).
3 Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
4 Voeg de tulbandmix, de eieren en de melk in een keer toe.
5 Roer het geheel met de mixer op de laagste in 1 minuut tot een glad geheel.
6 Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.
7 Doe het beslag direct in de tulbandvorm.
8 Bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.
9 Neem de tulband uit de oven en laat deze circa 2 minuten afkoelen in de vorm.
10 Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen.
11 Bestuif de afgekoelde tulband met poedersuiker.
Beoordeel het recept:
Bron: Koopmans
Door: ReceptenVandaag