Oud-hollandse tulband
(3.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Keukengerei
    Tulbandvorm met doorsnede 22 cm (mix is ook geschikt voor siliconenvorm)
    Mixer met garden

    Oventemperatuur
    Elektrische oven: 150graden C
    Heteluchtoven: 140graden C
    Gasoven: stand 2-3graden C

Bereidingswijze

1 Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

2 Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

3 Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

4 Voeg de tulbandmix, de eieren en de melk in één keer toe.

5 Roer het geheel met de mixer op de laagste in 1 minuut tot een glad geheel.

6 Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

7 Doe het beslag direct in de tulbandvorm.

8 Bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.

9 Neem de tulband uit de oven en laat deze circa 2 minuten afkoelen in de vorm.

10 Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen.

11 Bestuif de afgekoelde tulband met poedersuiker.



Beoordeel het recept:

 (11 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: