Oud-hollandse bitterkoekjescake
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Keukengerei
    Cakevorm van 28 cm
    Mixer met garden

    Oventemperatuur
    Elektrische oven:160 graden C
    Heteluchtoven: 150 graden C
    Gasoven: stand 2-3

Bereidingswijze

1 Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

2 Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker)

3 Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

4 Voeg de cakemix en eieren in één keer toe.

5 Roer het geheel met met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.

6 Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 2 minuten tot een luchtig beslag.

7 Doe het beslag in de cakevorm.

8 bak de cake in circa 60 minuten gaar en goudbruin.

9 Haal de cake uit de vorm en laat deze met de bolle kant boven op een rooster afkoelen.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: