1 Wel de rozijnen en dep ze droog.
2 Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
3 Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).
4 Snijd de koude boter in dobbelsteentjes en doe deze in een kom. Voeg de mix toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg.
5 Als laatste het ei toevoegen en nog even kort mengen. Zet het deeg in de koelkast.
6 Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen.
7 Doe drievierde van het kruimeldeeg in de springvorm, druk het licht aan en vorm een opstaande rand van circa 2 cm.
8 Verdeel het appelmengsel over de vorm en strooi het resterende kruimeldeeg over de vulling.
9 Bak de appelkruimeltaart in circa 45 minuten gaar en goudbruin.
10 Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
Beoordeel het recept:
Bron: Koopmans
Door: ReceptenVandaag