Appelkruimeltaart
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Keukengerei
    Springvorm 24 cm
    Mixer met deeghaken

    Oventemperatuur
    Elektrische oven: 180graden C
    Heteluchtoven: 160graden C
    Gasoven: stand 3-4

Bereidingswijze

1 Wel de rozijnen en dep ze droog.

2 Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

3 Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

4 Snijd de koude boter in dobbelsteentjes en doe deze in een kom. Voeg de mix toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg.

5 Als laatste het ei toevoegen en nog even kort mengen. Zet het deeg in de koelkast.

6 Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen.

7 Doe drievierde van het kruimeldeeg in de springvorm, druk het licht aan en vorm een opstaande rand van circa 2 cm.

8 Verdeel het appelmengsel over de vorm en strooi het resterende kruimeldeeg over de vulling.

9 Bak de appelkruimeltaart in circa 45 minuten gaar en goudbruin.

10 Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: ReceptenVandaag