Romige appeltaart
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 16Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

  • Voor de vulling:
  • Voor decoratie:

  • Keukengerei
    Springvorm van 24 cm doorsnede
    Mixer

    Oventemperatuur
    Elektrische oven: 175graden C
    Heteluchtoven: 160graden C
    Gasoven: stand 3

Bereidingswijze

1 Het recept van Koopmans Appeltaart is onlangs gewijzigd. Dit recept is gebaseerd op de vernieuwde receptuur. Je herkent de verpakking met de vernieuwde receptuur aan de paarse tekst: Nu 10% meer inhoud. Heb je nog een verpakking met de oude receptuur? Volg dan de bereidingswijze voor het appeltaartdeeg op de verpakking met 25 gram minder boter.

2 Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

3 Vet de springvorm in.

4 Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de appeltaartmix en het ei toe.

5 Kneed het met een mixer met kneedhaken tot een samenhangend deeg.

6 Bekleed de bodem en de rand van de springvorm met het deeg, tot ca. 1 cm van de bovenkant van de vorm.

7 Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.

8 Meng de appelblokjes met het citroensap en vul de vorm hiermee, zodanig dat de vulling iets bol loopt.

9 Smelt de boter, voeg de suiker, vanillesuiker toe en meng alles goed door elkaar.

10 Voeg tijdens het roeren de eieren toe.

11 Roer als laatste de gezeefde maïzena door het beslag: let op: het beslag niet luchtig kloppen.

12 Giet het beslag voorzichtig over de appelvulling.

13 Bak de appeltaart in 60-70 minuten gaar en goudbruin.

14 Laat de taart ongeveer 1 uur afkoelen voor je de springvorm verwijdert.

15 Verwarm 150 g abrikozenjam met een beetje water en bestrijk de taart hier royaal mee.

16 Serveer de taart met geklopte slagroom, gezoet met suiker en vanillesuiker.Let op: deze appeltaart blijft smeuïg.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: