Recepten

Kerstkoekjes

Ingredienten: - 150 gr boter, zacht - 150 gr lichtbruine basterdsuiker - 2 eieren - 1 theelepel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Oliebollen

- 1 goudrenet, in kleine stukjes - geraspte schil van 1 citroen - 75 g rozijnen - 75 g krenten -

background Layer 1

Oliebollen

- 1 ei - 500 ml melk - 500 g bloem - 1 zakje gedroogde gist - 1 tl suiker - 1 tl kaneel - 1 tl

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zoete en hartige oliebolletjes

- zoete vulling: - 1/2 citroen - 75 g dadels - 75 g gedroogde vijgen - 75 g pistachenoten - 1 p

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kruidige appelbeignets met geitenkaas

- 6 grote appels (bijv. Elstar) - 1 citroen, geperst - 150 g zachte geitenkaas (bijv. Bettinne Bla

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Appel-oliebollen

- 1 klein ei - 190 g bloem - 1 eetlepel rum - 10 g verse gist - 125 ml lauwwarme volle melk - 1

Ricotta-honingbeignets

- 1 ei - 250 g bloem - 100 ml melk - poedersuiker - 250 g ricotta - 1 eetlepel honing - 2 thee

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Appelbeignets in bierbeslag

- 2 eieren - frituurolie - 250 ml bier - poedersuiker - 2 eetlepels suiker - 1 theelepel kaneel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kruiden pepernoten

- Zout - 80 gr boter - 4 eetlepels melk - 200 gr zelfrijzend bakmeel - 100 gr bruine basterdsuik

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pepernoten

- 1 mespuntje zout - Een klontje boter - 100 gr zachte boter - 125 gr bruine suiker - Enkele eetlep

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pepernoten 2

- 1 ei - 250 gr vloeibare honing - 250 gr zelfrijzend bakmeel - 1 eetlepel speculaaskruiden - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kruidnoten

- 3 eetlepels melk - 100 gr zachte boter - 2 eetlepels speculaaskruiden - 250 gr zelfrijzend bakmeel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Schuimpjes

- 3 eiwitten - 375 gr poedersuiker

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Taaitaai

250 gr bloem 100 gr honing 1 eetlepel stroop 1/2 theelepel zout 3 theelepels kaneelpoeder 1 theelepe

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Speculaasbrokken

2 el melk 100 g boter mespuntje zout 15 g speculaaskruiden 125 g bruine basterdsuiker 25 gehalveerde

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Eenvoudige oudhollandse kruidnootjes

- 1 pak Koopmans Speculaas - 175 g boter of margarine Oventemperatuur Elektrische oven: 170 ÂÂ

Gevulde speculaas

- 2 eieren - 1 el melk - 175 g boter - mespuntje zout - 1 el koffieroom - 1 tl citroenrasp - 50 g bl

background Layer 1 background Layer 1

Banketletter

- 1 ei - 5 plakjes Koopmans Bladerdeeg - 1 pakje Dr. Oetker Amandelspijs - een beetje bloem om te be

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

De zak van sinterklaas

- 1 ei - 1 banaan - 2 kiwi's - 450 ml melk - 4 el honing - 3 mandarijnen - 1 el citroensap - 6 rode

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Mini amandelstaaf

- 1 ei - 10 halve amandelen - 10 geconfijte vruchtjes - 300 g amandelspijs (Dr. Oetker) - 1 pak Koop

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Ham-kaasoliebollen

- 1 pak Koopmans Oliebollen - ½ l lauw water (ca. 40°C) - 100 g rauwe ham, in kleine stukjes

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bananenbeignets

- 1 ei - 1 el olie - 6 el melk - 0,5 tl kaneel - 25 g suiker - 4-5 bananen - 1 el citroensap

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Oliebollen gemak in een Pak

- 2 eieren - 3 dl (300ml) koud water - om in te bakken olie bijv. zonnebloemolie - 1 pak Koopmans

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Oudhollandse appelbeignets

- 2 eieren - 3 dl melk - 50 g suiker - 1 el kaneelpoeder - 6 appels (b.v. goudreinetten) - 250

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Rozijnenbolletjes

- 1 ei - frituurolie - 1 tl suiker - 400 g suiker - 500 ml water - 50 g rozijnen - mespuntje z

background Layer 1

Kaneelbolletjes met chocoglazuur

- 1 el vanillearoma - 1 el gemalen kaneel - 1 zakje Chocoglazuur - 450 ml handwarm water - 1 pak

background Layer 1 background Layer 1

Ananasbollen

- 150 ml bier - frituurolie - 75 g krenten - poedersuiker - 75 g rozijnen - 2 schijven ananas

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Appel-gemberbollen

- 2 tl kaneel - 150 ml bier - 75 g krenten - 75 g rozijnen - 1 el citroensap - snufje poedersui

Amandel-spijsbolletjes

- 2 eierdooiers - 75 ml + extra ijskoud water - 300 g amandelspijs (pakje Dr. Oetker) - 200 g Koo

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kerstboomkoekjes

- 2 eieren - 300 g bloem - 1 theelepel kaneel - 1 theelepel bakpoeder - 1 theelepel gemberpoeder

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pietenoogjes van kruidnoten

- 125 g witte chocolade - 1 pak Koopmans Kruidnoten - Schrijfstiften (Dr. Oetker) - drop en/of sn

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kalkoentournedos met appel en gembersaus

- Zout - Peper - 1 appel - 25 gr. boter - 4 gemberbolletjes - 4 kalkoentournedos - 3 el. gembe

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Visfrikandellen

- 1 ei - 1 ui - zout, peper - nootmuskaat - 200 gr visfilet - 1 sneetje witbrood

Ouderwets hollandse oliebollen

- 350ml melk - 550g bloem - 1 theelepel zout - 4 eetlepels suiker - 2 (7g) zakjes gist - 2 eier

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Stoofperen in rode wijn

- 300 gr suiker - 2 kaneelstokjes - 750 ml rode wijn - 1 eetlepel Cointreau - rasp van een 1/2 c

background Layer 1 background Layer 1

Bladerdeegjes met zeetong

- zout - peper - 1 eidooier - 2 sjalotten - 8 tongfilets - 1 kl sesamzaden - 1 dl sherry, drog

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pavlova

- 1 theelepel azijn - 2 eetlepels water - 1/8 theelepel zout - 3 theelepels maïzena - het wit v

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Koulourakia

- 1 ei - 275g bloem - 150 gr suiker - 1 ei, losgeklopt - 225g boter, zacht - 1/2 theelepel vani

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Amandelspijspeertjes

- ca. 20 kruidnagels - ca. 280 g poedersuiker - 250 g blanke amandelen - 2 1/2 el Metaxa (of vieu

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bladerdeeg gebakjes met asperges chili rundvlees

- asperges - 40 gr tomatensaus - 8 chili runderworstjes - 1 verpakking bladerdeeg (8 stuks) - ol

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Marsepein maken

- 1 eiwit - 250 gram poedersuiker - 200 gram gepelde amandelen - enkele druppels citroensap - kleurs

background Layer 1 background Layer 1

Speculaas brokken

- 1/2 ei - 50 gram bloem - 75 gram boter - 1/2 eetlepels - 50 gram bakmeel - speculaaskruiden - 1/2

Borstplaat

- 12 lepels suiker - 4 eetlepels water, melk of room - smaakmakers: vanille-, citroen-, cacao-, of f

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Chocolade pepernoten

- Zout - 3 eetlepels melk - 100 gr zachte boter - 250 gr zelfrijzend bakmeel - 125 gr donkere baster

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Schuimpjes maken

- 3 eiwitten - 375 gr poedersuiker

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Sinterklaas brownies

- 1 tl zout - 1 tl foelie - 200 g boter - 400 g bloem - 100 ml water - 1 el bakpoeder - 100 g

Speculaasmuffins

- 125 gram suiker - 3/4 theelepel bakpoeder - 3/4 tot 1 theelepel zout - 1 eetlepel speculaaskrui

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zwarte pieten cakejes

- water - poedersuiker - chocoladeglazuur - kleine snoepjes (mini m&m) - 1 pak cakemix voor klein

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Garnalencocktail met mango en limoendressing

- 1 mango - plakjes citroen - versgemalen peper - blaadjes (veld)sla - 2 eetlepels mayonaise

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Haagse bluf met daaronder seizoenfruit

- 4 eiwitten - 150 gram suiker - 2 deciliter bessensap - 500 gram schoongemaakt en gemengd seiz

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Schuimige pomodorisoep

- 1 ui - zout - tijm - peper - zeezout - 1 eidooier - 4 dl bouillon - kruidenboeket -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Appelbeignets

- 2 appels - 50 gram ei - 2 gram zout - 10 gram gist - 100 gram bloem - 100 gram water -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kerststerren

- 2 eieren - 100 g suiker - 1/4 theelepel zout - 175 g boter, zacht - 300 gr witte bloem - 1 th

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pepparkakor

- 1 ei - 250 g boter - 450 g bloem - 300 gr suiker - 2 theelepels baksoda - 2 theelepels kaneel

background Layer 1 background Layer 1

Kerst gingerbread mannetjes

- 1 ei - 100 g boter - 450 g bloem - 100 g suiker - 225 ml melasse - 1/4 theelepel zout - 1 th

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gegrilde zalm met sherry-walnootdressing

- 4 eetl. olijfolie - 2 eetl. walnootolie - 3 eetl. medium sherry - 50 g walnoot, grofgehakt - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Romige piña colada

- 100 g suiker - 7½ dl sojamelk - 8 blaadjes gelatine - 3 eetl. geraspte kokos - ½ theel.

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Varkenshaasmedaillons omwonden met rookspek in een groene pepersaus

- 1 ui - 2 dl. slagroom - 12 plakken ontbijtspek - 1 borrelglaasje cognac - 1 zakje aardappelsoe

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zalmhaasje in filodeeg

- 3 eetlepels mayonaise - 30 gram verse basilicum - 2 bosuitjes, fijngehakt - 1 eetlepel mieriksw

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kerstrol van witte chocolade en mascarpone

- 4 eieren - 150 gr suiker - taartdecoratie - 125 ml slagroom - 250 gr mascarpone - 100 gr bloe

Zeevruchtencocktail

- zout - versgemalen peper - 1 eetlepel citroensap - 100 gr Hollandse garnalen - 100 gr veldsla

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Geurige mandarijntjes

- 1 steranijs - 200 g suiker - 1 kruidnagel - 1 kaneelstokje - 3 kardemompitten - chocoladekrul

Herfstige panna cotta

- 500 ml slagroom - 1 of 2 vanillestokjes - 50 g suiker - 4 blaadjes witte gelatine - een bakje

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kipcocktail met sinaasappel en avocado

- 3 el mayonaise - 2 sinaasappels - 2 rijpe avocado's - 1 gerookte kipfilet - 1 limoen, schoong

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bitterkoekjes-amarettopudding

- 50 g boter - 100 g suiker - 500 ml volle melk - 100 g chocolade extra puur - 2 bekers slagroo

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Coupe van cranberryroom en kletskoppen

- 12 kletskoppen - 4 toefjes slagroom - 350 g cranberrycompote - 8 eetlepels poedersuiker - 150

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Mijter tompouce van sint

- 2 sinaasappels - 9 plakjes roomboter bladerdeeg - 500 milliliter chocolademousse

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Ijskoude pepernotenparfait

- 2 eieren - 100 g suiker - 250 ml slagroom - 250 ml pepernotenvla - 2 eidooiers (=4 eieren) - 150 g

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zoete kaneelstaafjes

- 2 el boter - 1 el bloem - 1 1/2 tl kaneel - 4 el kristalsuiker - 6 plakjes roomboter bladerdeeg

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zoete marsepeinrotsjes

- 200 g marsepein - 2 el amandelschaafsel - 2 repen chocolade extra puur a 100 g

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Suikerbroodpudding met abrikoos

- 3 eidooiers - poedersuiker - 50 gram suiker - 1½ dl slagroom - 1 dl volle melk - 1 zakje v

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Feestelijke bramen-kwarktaart

- 1 minneola - 450 g bramen - 150 g frambozen - 900 g volle kwark - 1 pak lange vingers - 18 bl

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Paaseitjes gevuld met granite van frambozen

- frambozen - 75 g suiker - 200 ml water - 4 paaseitjes (middelgroot) - citroensap (van een halv

Paastaart

- 5 eieren - paaseitjes - 60 g suiker - 75 g honing - 140 g bloem - 1 kl bakpoeder - 3 el caca

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kwarteleitjes met dipzout

- 6 el zeezout - 0,5 el kurkuma - 18 kwarteleieren - 0,5 el paprikapoeder - 1 snuifje cayennepep

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aardappelnestjes met kwartelei

- zout - boter - peper - 2 eieren - 16 kwarteleieren - 700 g aardappelen

background Layer 1 background Layer 1

Roerei met kruiden en paascroutons

- zout - peper - boter - 4 eieren - room (eventueel) - 2 sneetjes toastbrood (wit) - 2 el tuin

background Layer 1 background Layer 1

Zelf een chocoladeletter maken

- 330 gr pure chocolade - 100 gr roomboter - versiersels

Caramel shortbread

- 135 gr bloem - pure chocolade - 125 gr schenkstroop - 2 x 125 gr gesmolten boter - 100 gr brui

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Carpaccio van courgette met feta en munt

- zout - courgette - 40 gram feta - halve citroen - handje verse munt - vers gemalen peper - k

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Vitello tonnato

- rucola - peper en zout - 5 eetlepels mayonaise - 3 eetlepels citroensap - zongedroogde tomaatj

Chocolade potjes

- 400 ml slagroom - 1 tl vanille-extract - 150 gram pure chocolade van goede kwaliteit, ten minst

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Panna Cotta met cranberries en witte chocolade

- 1 vanillestokje - 200 ml slagroom - 4 blaadjes gelatine - 350 gram magere kwark - 80 gram witt

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bananenvinkjes

- 2 rijpe banaan - 8 plakjes ontbijtspek , of gebruik bacon

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Millionaire's shortbread

Voor de bodem: - snufje zout - 70 gram rietsuiker - 180 gram gezeefde bloem - 1 theelepel vanill

Hot dog koekjes

- 250 gram boter - 300 gram bloem - Rode kleurstof - Gele kleurstof - 1 tl vanille extract - 1

background Layer 1 background Layer 1

Candied apples

- 12 kleine appeltjes - 800 gram pure chocolade - decoratie naar wens

Stoofperentoetje

- 100 ml port - 2 kopjes espresso - 2 bollen vanille-ijs - 6 kleine stoofpeertjes - 1 el slagroo

Chocolade paaseieren met kwark en lemon curd

- Kwark - Lemon curd - Holle chocolade paaseieren (ter grootte van een echt ei)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Wortelkoekjes

- 1 portie basisrecept voor koekjes - Oranje kleurstof (Orange, Country Kitchen) - Groene kleursto

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Asperge-garnalengratin

- zout - 25 gr. boter - 75 gr. champignons - 500 gr. groene asperges - 75 gr. gepelde garnalen

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Avocado gevuld met zalm

- 1 limoen - 2 avocados - 50 gram mais - Zwarte peper - 200 gram rucola - 50 gram erwtjes - 40

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Amuse met geitenkaas, gandaham, abrikozen en pijnboompitjes

- balsamicocreme - handvol rucola - 4 gedroogde abrikozen - verse zachte geitenkaas - 4 dessert

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Appeltaarttoetje

- honing - snufje kaneel - 2 grote appels - handje walnoten - 300 ml Griekse yoghurt

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kinder bueno cheesecake

- 5 eieren - 700 gram MonChou - 8 pakjes Kinderbueno - 1 reep pure chocolade - 125 gram creme Fr

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1