Ouderwets hollandse oliebollen
Ster Ster Ster Ster Ster (5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Zet de oven op de laagst mogelijke temperatuur.

2. Los de gist op in het warme water in een kleine kom. Meng in een grote kom de bloem, suiker en zout. Voeg de eieren, het gistmengsel en de melk toe; klop met een electrische mixer tot het goed gemengd is.

3. Doe de oven uit. Dek het beslag af met folie en zet de beslagkom op het laagste rek in de warme oven. Laat in 1 uur rusten en rijzen.

4. Verhit de olie op 175 graden in een frituurpan of een zware pan om in te frituren.

5. Meng de appels en rozijnen door het deeg. Schep dan voorzichtig met twee lepels tegelijk wat van het deeg in de hete olie. Doe niet teveel oliebollen in 1 keer. Frituur de bollen tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten per kant. Ze draaien vanzelf om als ze klaar zijn om aan de andere kant te bruinen, maar let wel op en draai ze zelf om als dat niet gebeurt. Haal ze uit het vet en leg ze op wat keukenpapier om uit te lekken en herhaal voor het resterende beslag. Bestrooi met poedersuiker als ze nog warm zijn.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Allrecipes.nl

Door: ReceptenVandaag