Marsepein maken
(2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 5Aantal personen
  • 20 - Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Maal met een mixer de amandelen heel fijn.
2. Doe er de (gezeefde) poedersuiker, het eiwit en enkele druppels citroensap door. Nog even goed vermengen.
3. Vorm de pasta tot een rol en verpak dit in een vel aluminiumfolie of plastic folie.
4. Leg de rol in de koelkast en laat een dag rusten! Nu pas kun je de marsepein gaan kleuren.
5. Maak er dan figuurtjes van.
7. Je kunt met verschillende kleurstoffen de marsepein kleuren (crisco gebruiken= plantaardig vet).
8. Je kunt ook natuurlijke kleurstoffen gebruiken zoals cacao (bruin) en saffraan (geel).
9. Voor extra smaak kun je ook essences zoals rum, vanille, amandel, sinaasappel etc. gebruiken voor extra smaak.
10. Gebruik deze essences dan in plaats van de citroensap en gebruik dan een heel klein druppeltje hiervan.
11. Als je marsepein helemaal klaar is, kun je deze het beste buiten de koelkast bewaren in een goed afgesloten plastic zak. Bewaar deze dan in een afgesloten trommel en zet deze droog en donker weg. Je marsepein blijft ongeveer 7 maanden houdbaar.
12. Kleur je marsepein bij voorkeur met kleurstofgel. Niet met vloeibare kleurstof, want hierdoor wordt je marsepein te vochtig.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Maak een taart

Door: