1. Ontvel de tomaten door de aan de onderkant in te snijden, 6 seconden in kokend water te leggen en direct weer koud te spoelen.
2. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes.
3. Ui en knoflook fijn snijden.
4. Ui en knoflook aanfruiten in de olijfolie en de tomaat toevoegen.
5. Na 3 minuten bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
6. Het geheel ”˜blenderen’ met een staafmixer.
7. Mascarpone los roeren en mengen met de gesneden basilicum.
8. Het mengsel desgewenst op smaak brengen met zout en peper
9. Een spuitzak vullen met het mengsel.
10. Bladerdeeg bestrijken met losgeklopte eidooier.
11. Bestrooien met zeezout en tijm.
12. Bladerdeeg in 2 cm brede stroken snijden en afbakken op 180ºC.
13. Schenk de hete soep in wijnglazen en spuit er wat van de mascarpone op.
14. De mascarpone vormt een schuimlaagje op de soep
15. Serveren met een warme soepstengel.
Beoordeel het recept:
Bron: Kook jij
Door: ReceptenVandaag