Kerststerren
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 24Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Klop in een grote kom de boter en suiker luchtig. Voeg geleidelijk de eieren en vanille toe. Mix goed door. Meng door een zeef de bloem, bakpoeder en zout. Roer het bloemmengsel door het botermengsel tot het goed gemengd is. Zet het deeg drie uur in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Vet meerdere bakplaten in.

3. Rol op een met bloem bestoven oppervlak de helft van het deeg per keer uit tot een plak van 0,25cm. Snij met een grote stervormige koekjes steker het deeg in ster vormen. Snij met een kleinere stervormige steker kleine sterretjes in het midden van de helft van de grote sterren. Strooi gekleurde suiker over de koekjes met gat indien gewenst. Leg 2 tot 3cm van elkaar af op de voorbereide bakplaten. Bak 6 tot 8 minuten.

4. Als de koekjes helemaal zijn afgekoeld, smeer dan 1 theelepel jam in het midden van elk koekje dat geen gat heeft. Leg een koekje met gat bovenop het laagje jam. Bewaar de koekjes in een afsluitbaar blik om ze vers te houden.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: All Recipes

Door: