Gegrilde zalm met sherry-walnootdressing
(3.9 / 5)
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. In een ondiepe schaal 2 eetl. olijfolie vermengen met walnootolie, sherry, citroenschil en citroensap. De zalmfilet erdoor wentelen. Afgedekt en nacht in de koelkast laten marineren.

2. De volgende dag de courgettelinten in een grote kom leggen en 2 resterende eetlepels olijfolie erdoor scheppen. Het slablad over 4 borden verdelen met daarover de partjes grapefruit. Walnoot erover strooien.

3. Een geribbelde, gietijzeren grillpan op hoog vuur verhitten en hierin de courgettelinten (eventueel in gedeelten) 4-5 minuten onder regelmatig keren grillen tot zich schroeiplekjes vormen. Uit de pan nemen en warmhouden.

4. De vis uit de marinade nemen (marinade bewaren). Het vuur onder de grillpan verlagen en de zalmfilet eerst met het vel naar beneden in de pan leggen. 4-5 minuten per kant op matig vuur grillen tot ze gaar zijn en stevig aanvoelen als u er op drukt.

5. Over elk bedje sla enkele courgettelinten draperen. De zalm erop leggen. Resterende marinade in de pan schenken en op een hoog vuur 1-2 minuten iets in laten koken. Over de zalm druppelen, garneren met plukjes peterselie en direct serveren.



Beoordeel het recept:

 (14 stemmen)



Bron: All Recipes

Door: