Romige piña colada
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Houd 3 eetlepels sojamelk apart; schenk de rest in een pannetje en voeg de suiker en de kokos toe. Breng dit op matig vuur aan de kook. Laat het dan afgedekt 30 minuten staan bij kamertemperatuur. Zeef het in een middelgrote kom; druk er zo veel mogelijk vocht uit.

2. Laat de gelatineblaadjes enkele minuten weken in koud water. Doe ze in een pannetje en voeg de resterende 3 eetlepels sojamelk toe. Verwarm het mengsel zonder het te laten koken, en roer tot de gelatine is opgelost.

3. Roer het gelatinemengsel door het gezeefde kokosmelkmengsel. Plaats de kom in een bak met ijswater en laat het mengsel circa 20 minuten afkoelen, onder af en toe omscheppen, tot het lobbig wordt. Vouw er de ananas en het kokosextract (als u dit gebruikt) door. Schep de romige piña colada in 4 coupes. Plaats ze afgedekt minstens 1 uur in de koelkast, zodat ze opstijven.

4. Rooster intussen de geschaafde kokos (als u die gebruikt) circa 5 minuten in een kleine koekenpan op matig vuur, of tot hij licht kleurt. Strooi die vlak voor het serveren over de desserts.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: All Recipes

Door: