Zalmhaasje in filodeeg
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de zalmhaasjes in met zout en peper en laat ze even liggen.
2. Spreid 4 vellen fillodeeg uit, bestrijk ze dun met olijfolie en bedek ze met een een kwart van de basilicumblaadjes.
3. Leg er weer een vel fillodeeg op en bestrijk ook deze dun met olie. Leg de zalm erop met de niet-grijze kant naar beneden.
4. Hak de rest van het basilicum fijn (houd 4 blaadjes achter voor de garnering) en meng het met de bosui, een scheutje olijfolie en zout en peper. Verdeel dit over de zalm.
5. Vouw het fillodeeg langs de zalmhaasjes naar boven en vouw het dicht tot pakketjes.
6. Leg de pakketjes met de sluitkant naar beneden op de ingevette bakplaat. Bestrijk de pakketjes dun met olijfolie.
7. Schuif de zalmpakketjes in het midden van de oven en bak ze in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
8. Roer in een kom de yoghurt met mayonaise en mierikswortel tot een saus en voeg zout en peper toe.
9. Schep de saus in 4 glaasjes, garneer met een basilicumblad. Serveer bij de zalmpakketjes.

TIP!
Lekker met gepofte aardappels



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Kerst recepten

Door: