Herfstige panna cotta
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 20 - Tijd
  • 15Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Schenk de slagroom in een steelpan en breng deze tegen de kook aan.
2. Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap met het puntje van je mes het merg eruit. Voeg dit toe aan de slagroom.
3. Leg de vanillestokjes ook bij de room in de pan. Dit zorgt voor een intensere smaak.
4. Houd dit mengsel 15 minuten tegen de kook aan.

5. Leg ondertussen de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
6. Haal de pan van het vuur en voeg de suiker toe aan de vanilleroom.
7. Roer dit tot een gladde substantie. Na 5 minuten in het koude water knijp je de gelatineblaadjes uit en voeg je ze toe aan de room. Blijf roeren tot alles is opgelost.

8. Verdeel de panna cotta room over 4 vormpjes of mooie kleine glaasjes.
9. Zet de vormpjes of glaasjes afgedekt in de koelkast en laat ze minimaal 4 uur opstijven.

Serveren:
1. Als de vormpjes uit de koelkast komen, houd je de bodem 15 seconden onder een warme kraan. Zo smelt de gelatine aan de buitenkant en komt de panna cotta gemakkelijker los. Stort ze daarna op de bordjes en leg er wat gewassen fruit en een blaadje munt bij.

2. Als je de panna cotta uit een glaasje serveert, giet er dan wat fruitsiroop bovenop. Top het af met wat mooi herfstfruit.

TIPS!
Voor een herfstige smaak voeg je naast vanille wat kaneelpoeder toe voordat je het panna cotta mengsel in de koelkast zet.

Je kunt daarnaast kiezen om de helft van de room te vervangen door yoghurt. Dit maakt het net wat frisser!



Beoordeel het recept:

 (8 stemmen)



Bron: Libelle

Door: