1. Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. Roer in een kommetje de mayonaise met limoenschil en naar smaak limoensap door elkaar.
2. Schil de sinaasappels met een scherp mesje tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang daarbij het uitlopende sap op in een kom. Meng in de kom de partjes sinaasappel met wat peper en zout. Verdeel de sinaasappel en het sap over 4 glaasjes.
3. Halveer de avocado's, verwijder de pit en schep met een eetlepel kleine stukjes vruchtvlees uit de schalen. Meng er het basilicum, een klein beetje limoensap en peper door. Verdeel de avocado over de sinaasappel.
4. Snijd de gerookte kipfilet in heel dunne reepjes en verdeel ze over de sinaasappel. Schep de limoenmayonaise erop. Lekker met warm geroosterd stokbrood.
Beoordeel het recept:
Bron: AH Allerhande
Door: ReceptenVandaag