Zoete kaneelstaafjes
(4.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht 180 °C).

2. Roer in een kom de suiker en het kaneel door elkaar. Smelt in een bakje de boter in ca. 10-20 seconden op 700 Watt in de magnetron.

3. Bestrijk 2 plakjes bladerdeeg met een bakkwast aan één zijde met boter en bestrooi de beboterde zijde met wat kaneelsuiker. Leg op beide besuikerde plakken bladerdeeg een andere plak bladerdeeg en druk de plakken deeg stevig op elkaar. Bestrijk de bovenzijde van beide plakken deeg met boter en bestrooi ze met de helft van de overige kaneelsuiker. Leg op beide besuikerde plakken bladerdeeg een andere plak bladerdeeg en druk het deeg stevig op elkaar.

4. Bestuif het werkblad met bloem en rol hierop met de deegroller elk bladerdeeg stapeltje tot een deegplak van 12 x 18 cm. Bestrijk de bovenzijde van beide plakken deeg met boter en bestrooi ze met de overige kaneelsuiker.

5. Rol de deeglap aan de korte zijde voor ? deel op. Snijd van elk stuk deeg 12 dunne deegstafjes en leg deze op hun zijkant op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bak de kaneelstafjes ca. 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en knapperig.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Jumbosupermarkten

Door: