Suikerbroodpudding met abrikoos
(2.9 / 5)
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 15 - Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten


  • Materialen:

Bereidingswijze

1. Klop in een kom de eidooiers en alle suiker met de mixer lichtgeel en romig. Klop de melk en de slagroom erdoor.

2. Halveer de sneetjes suikerbrood in de lengte en leg ze dakpansgewijs in de ovenschaal. Druk het brood aan.

3. Schenk het ei-roommengsel helemaal over het brood en strooi de kaneel erover.

4. Druk het brood met een vork aan zodat het brood het vocht goed opneemt.

5. Bak de broodpudding in een voorverwarmde oven (180 ºC) in ± 45 min. mooi bruin en stevig.

6. Bestrooi de broodpudding voor serveren met een (thee)zeefje met poedersuiker en snijd hem in 8 vierkantjes.

7. Stapel op 4 borden elk 2 vierkantjes en garneer ze met de schijfjes abrikoos.



Beoordeel het recept:

 (10 stemmen)



Bron: Kerstrecepten

Door: