Zelf een chocoladeletter maken
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • 30 - Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Klop de boter luchtig en romig met een mixer. Ga door met kloppen totdat de boter wit wordt.
2. Smelt de chocolade in de magnetron. Breek 3/4 van de chocola in stukken en laat dit smelten in de magnetron. Doe dit steeds per 10 seconden, chocola kan gemakkelijk verbranden. Roer de chocolade tussentijds door.
3. Als alle chocolade gesmolten is voeg je de resterende 25% toe, hierdoor koelt de chocola wat af en zal hij niet wit uitslaan.
4. Laat de chocola nu afkoelen tot ongeveer 30 graden. Gebruik hiervoor een thermometer. Heb je deze niet? Wacht dan tot de chocolade lauw warm aanvoelt.
5. Meng de chocolade en de geklopte boter door elkaar. En doe het in een spuitzak met het spuitmondje er op.
6. Neem nu een vel bakpapier en leef je helemaal uit met de letters.
7. Maak zigzaggende korte bewegingen met de spuitzak voor een mooi en sierlijk kartelrandje.
8. Als je klaar bent kan je de letter gaan pimpen. Je kunt er bijvoorbeeld gouden balletjes en pepernoten op plakken.
9. Laat de chocolade nu minimaal 2 uur uitharden in een niet te warme ruimte.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Uit Pauline's keuken

Door: ReceptenVandaag