Caramel shortbread
(2.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 20Aantal personen
  • Tijd
  • 16Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de bloem en de bruine suiker in een kom en meng dit door elkaar.
3. Smelt de 125 gr boter en voeg dit bij de bloem.
4. Bekleed een bakblik met bakpapier en stort het mengsel op de bodem.
5. Druk het geheel goed aan met de bolle kant van de lepel.
6. Bak de bodem in ongeveer 18 minuten bruin.
7. Doe de gecondenseerde melk, met de stroop en de resterende gesmolten boter in een steelpan.
8. Laat dit gedurende 8 minuten op een laag vuur donkerder worden en verdikken.
9. Blijf het mengsel roeren, anders kleeft het vast aan de bodem.
10. Haal de bodem uit de oven en laat deze iets afkoelen.
11. Giet het caramel mengsel op de bodem en zet de taart terug in de oven.
12. Bak de taart gedurende 20 minuten af, totdat de caramel goudbruin geworden is.
13. Laat de taart afkoelen.
14. Smelt de chocolade au bain marie. Giet de chocolade op de caramel en zet deze terug in de koelkast.
15. Laat de caramelbars opstijven in de koelkast.
16. Snij de caramel shortbread in stukken met een heet mes en probeer het nu maar eens te weerstaan.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Uit Pauline's keuken

Door: