Panna Cotta met cranberries en witte chocolade
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 20 - Tijd
  • 16Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Verwarm de slagroom in een steelpannetje richting het kookpunt.
2. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mes het vanillemerg eruit.
3. Doe het merg en het vanillestokje bij de room.
4. Voeg de suiker bij de room en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
5. Week de gelatine 5 minuten in koud water.
6. Snijd de cranberries in stukjes en rasp de chocolade.
7. Rooster het amandelschaafsel even in een droge koekenpan.
8. Haal het vanillestokje uit de room.
9. Knijp de gelatine uit en voeg dit bij de room.
10. Roer de room door tot de gelatine is opgenomen.
11. Zet het pannetje in een bak (of gootsteen) met koud water zodat de room een beetje afkoelt.
12. Roer de kwark door en voeg dit bij de room. Meng dit goed door elkaar.
13. Meng de cranberries en geraspte chocolade ook door het mengsel.
14. Schenk de panna cotta in vormpjes of glaasjes en zet dit minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven (langer mag ook).

Als je de panna cotta zonder glaasje wilt serveren: zet de onderkant van de vormpjes dan even in heet water zodat het gemakkelijker loslaat. Stort de panna cotta op een schaaltje.
Verkruimel de speculaas of de bastonge over de panna cotta en strooi hier een beetje amandelschaafsel over.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Brenda kookt

Door: