Millionaire's shortbread
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 18Aantal personen
  • 40 - Tijd
  • 15Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Voor de bodem:

  • Voor de karamel:

  • Voor de topping:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de bloem met de boter, de suiker, het vanille-extract en een snufje zout in een keukenmachine tot een soepel deeg.
3. Bedek een bakvorm van ongeveer 20 bij 30 centimeter met bakpapier.
4. Doe het deeg in de vorm en druk het gelijkmatig aan.
5. Bak de bodem in 15-20 minuten in het midden van de oven tot goudbruin en laat hem vervolgens helemaal afkoelen.
6. Smelt de boter en de basterdsuiker in een steelpannetje op laag vuur en voeg al roerende de gecondenseerde melk toe.
7. Zet het vuur wat hoger als de suiker is opgelost en klop 10 minuten goed door tot je een stevige karamel krijgt.
8. Haal de pan van het vuur, voeg eventueel nog wat nootjes toe en stort de karamel uit over de afgekoelde bodem.
9. Laat het geheel goed afkoelen voordat je met de bovenlaag van chocolade begint.
10. Smelt de donkere chocolade in een metalen kom boven een pan met water en giet het over de afgekoelde karamel heen.
11. Smelt nu de witte chocolade op dezelfde manier en giet deze in willekeurige strepen over de donkere chocolade heen.
12. Maak met een lepel of satéprikker golfbewegingen in de donkere en witte chocolade om een mooi gemarmerd effect te krijgen.
13. Laat het geheel voor een laatste keer goed afkoelen.
14. Snijd je shortbread met een warm mes in mooie stukken en je millionaire’s treat is klaar om op te eten!

TIP! Het overschot van je shortbread kun je in stukjes nog heel lang in de vriezer bewaren!



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Chicks love food

Door: