Hot dog koekjes
Ster Ster (1.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 16Aantal personen
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Mix de boter en poedersuiker romig. Voeg de vanille extract toe en meng goed. Als laatst voeg je de bloem toe, mix tot een stevig koekjes deeg.
2. Neem een derde van het deeg apart, leg de rest in de koelkast om te rusten. Het kleine deel deeg kleur je rood met de twee kleurstoffen. Dit worden straks de worstjes. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken en rol tot kleine worstjes van ongeveer 5-6 centimeter. Leg de worstjes op een bord en zet in de koelkast.
3. Als het ongekleurde deeg minimaal een uur in de koelkast heeft gelegen haal je het er uit. Verdeel in 16 gelijke stukken.
4. Rol de balletjes deeg tot dikke worstjes van ongeveer 5 centimeter. Leg ze op de bakplaat en druk er een groef in. Ik gebruikte hiervoor de achterkant van een pollepel.
Leg de worstjes in de groeven. Je hoeft ze er niet helemaal in te drukken.
5. Als je koekjes nog goed koud zijn kun je ze gelijk in de oven zetten. Anders kun je ze het best nog even koelen zodat ze zo min mogelijk hun vorm verliezen.
6. Bak de koekjes in 14 minuten op 175 graden gaar of tot de randjes goudbruin zijn.
7. Als de koekjes zijn afgekoeld maak je het glazuur. Doe hiervoor 2-3 eetlepels poedersuiker met een paar druppels water in een schaaltje. Het moet een dik glazuur zijn, dus voeg niet teveel water in een keer toe. Kleur het glazuur geel en doe het in een spuitzakje. Knip het puntje van de zak af en breng als mosterd/mayonaise aan op de hot dog koekjes. Zo zien ze er nog echter uit!Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)Bron: Lauras bakery

Door: ReceptenVandaag