Stoofperentoetje
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • Aantal personen
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Schil de peertjes en laat het steeltje zitten. Giet de espresso en port in een klein pannetje waar de stoofpeertjes net in kunnen. Zet ze rechtop. Doe de specerijen erbij.
Zet op middelhoog vuur met een deksel op de pan en stoof de peertjes gaar. Na vijf minuten, als de onderkanten gekleurd zijn, draai je ze op hun kant. Draai na vijf minuten op de andere kant en zorg zo dat de peertjes aan alle kanten rood worden en zacht worden. Na ongeveer een half uur tot drie kwartier zijn ze gaar. Haal ze uit de pan en zet 3 peertjes op elk bord.
2. Laat het resterende vocht inkoken tot het dikker is.
3. Giet ondertussen een bodempje kokend water in een ander pannetje, zet er een vuurvaste kom op en laat de chocolade met de slagroom hierin smelten. Klop met een garde tot een homogene massa.
4. Kneus de kruidnootjes en speculaas.
5. Giet het restje hete espresso-portsaus over de peertjes. Gebruik een klein zeefje om de kruidnagels en kardemompeulen om te vangen.
6. Schep een bol ijs tussen of naast de peertjes. Strooi de kruidnootjes erover en giet de chocoladesaus erop.Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)Bron: Rozemarijn koken & foto

Door: ReceptenVandaag