Appel-oliebollen
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden
Verkruimel voor het maken van de appel-oliebollen de verse gist en pureer het met 1 theelepel van de suiker en 60 ml van de warme melk tot een glad mengsel. Zet 15 minuten weg op een warme plek tot het schuimt.

Zeef bloem, een mespunt zeezout en de rest van de suiker in een kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk de warme melk, rum, gistmengsel en het ei erin en mix tot een gelijkmatig mengsel. Roer de rozijnen, appels en citroenrasp er gelijkmatig door.

Dek af en laat op een warme plek rusten tot het twee keer zoveel is geworden - dit duurt ongeveer een uur. Klets de kom een paar keer tegen het werkblad om wat lucht aan het mengsel te laten ontsnappen.

Bereiden
Vul een friteuse of grote steelpan met dikke bodem voor een derde met olie en verhit deze tot 180 °C / gasstand 4 tot een dobbelsteentje brood dat erin wordt gegooid in 15 seconden bruin is.

Gebruik twee lepels en laat voorzichtig ronde lepels vol van het mengsel in de hete olie glijden, duw met een lepel het mengsel van de andere, en bak de oliebollen (in porties) ca. 6 minuten tot ze gerezen, goudbruin en door en door gaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en zeef er poedersuiker over. Geef er bolletjes ijs bij.Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)Bron: kookboek Sneeuwvlokken & Haardvuur van Jane Lawson. © Unieboek - Van Dishoeck.

Door: ReceptenVandaag