Ricotta-honingbeignets
(4.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 20Aantal personen
  • Tijd
  • 1Stap
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Materialen

Bereidingswijze

Zeef de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout boven een ruime kom. Klop in een andere kom het ei los met de honing en de sinaasappelrasp. Voeg de ricotta en de melk toe en meng alles goed. Maak een kuiltje in de bloem en schenk hierin het ricottamengsel. Klop alles met een garde of handmixer tot een homogeen beslag. Verhit de olie in een frituurpan of grote pan tot 175 °C. Doop een ijsbolletjestang of twee lepels in de hete olie en schep een bolletje of bergje uit het ricottabeslag. Laat het beslag, in geval van die twee lepels met behulp van de andere lepel, in de hete olie glijden. Frituur zo maximaal vijf beignets tegelijk in ongeveer vijf minuten goudbruin en gaar. Als het nodig is kun je ze halverwege de baktijd keren, maar waarschijnlijker is het dat ze vanzelf omdraaien. Bekleed een vergiet met een dubbele laag keukenpapier. Schep de beignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze in het vergiet uitlekken. Geef de frituurolie de tijd om opnieuw op temperatuur te komen en bak dan opnieuw vijf beignets. Dit proces herhaal je tot het beslag op is. Leg de ricottabeignets op een grote schaal, bestuif ze royaal met poedersuiker en eet ze warm.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: dit recept is afkomstig uit het kookboek

Door: