Speculaasbrokken
Ster Ster Ster Ster Ster (5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 25 - Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    2 el melk
    100 g boter
    mespuntje zout
    15 g speculaaskruiden
    125 g bruine basterdsuiker
    25 gehalveerde blanke amandelen
    200 g Koopmans Bakkers Zelfrijzend Bakmeel

    Oventemperatuur
    Elektrische oven: 170°C
    Heteluchtoven: 150°C

Bereidingswijze

1 Snijd de boter met twee messen tot kleine stukjes in het Bakkers Zelfrijzend Bakmeel.

2 Voeg suiker, zout, melk en speculaaskruiden toe en kneed van het geheel een soepel deeg.

3 Verpak het deeg in folie en laat het een half uur in de koelkast rusten.

4 Vet de bakplaat in.

5 Verwarm de oven voor.

6 Rol het deeg uit tot een lap met een dikte van 1 cm en leg deze op de bakplaat.

7 Druk er de gehalveerde amandelen in.

8 Bak de speculaas iets onder het midden van de oven in ca. 25-30 minuten gaar.

9 Laat de koek afkoelen op de bakplaat, zodat deze stevig wordt.

10 Breek de speculaas tenslotte in stukken.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Koopmans

Door: ReceptenVandaag