1 Laat in een friteuse de olie heet worden tot circa 190°C.
2 Eventueel kun je een diepe pan op matig vuur gebruiken, laat dan de olie niet te heet worden.
3 Doe de mix en vruchtenmelange in een beslagkom.
4 Gebruik maximaal 2 pakken tegelijk.
5 Voeg de eieren en het water toe. Roer het geheel met een handgarde of mixer met deeghaken in maximaal 1 minuut tot een beslag en begin meteen met bakken.
6 Vorm met een oliebollentang/ijstang of met twee eetlepels bolletjes beslag.
7 Laat de bolletjes in de hete olie glijden. Bak de oliebollen in 7-8 minuten gaar en rondom goudbruin.
8 Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie (als de oliebollen te donker zijn, is de olie te heet).
9 Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken en serveer de oliebollen met poedersuiker.
Beoordeel het recept:
Bron: Koopmans
Door: ReceptenVandaag