Oudhollandse appelbeignets
(3.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 16Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Keukengerei
    Frituurpan met zonnebloemolie

Bereidingswijze

1 Klop de eieren los met de helft van de melk.

2 Roer het eimengsel met Bakkers Zelfrijzend Bakmeel tot een glad beslag.

3 Voeg al roerend de rest van de melk toe.

4 Schil de appels en boor met een appelboor de klokhuizen eruit.

5 Snijd de appels in plakken van 1,5 cm.

6 Verhit de frituurolie tot 190°C of tot er een witte damp afkomt.

7 Bekleed het vergiet met keukenpapier.

8 Prik de appelplakken aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in de hete olie glijden.

9 Frituur de beignets in ca. 3 minuten goudbruin.

10 Keer ze halverwege even met een vork.

11 Haal de appelbeignets met een schuimspaan uit de olie en laat ze in het vergiet uitlekken.

12 Meng de suiker met de kaneelpoeder. Bestrooi de appelbeignets ermee.Klik hier voor handige tips voor het bakken van appelbeignets.

Tips
- Vervang de melk door bier, waardoor de beignets een krokante korst krijgen.
- Neem in plaats van appelringen ananasschijven.
- Gebruik voor de mooiste appelbeignets Koopmans Gemak in 'n Pak Appelbeignets.



Beoordeel het recept:

 (12 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: