Ananasbollen
(1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • FeestelijkHoofdgroep
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1 Roer de oliebollenmix met het water en het bier tot een glad beslag.

2 Snijd de ananas in kleine stukjes en meng deze met de kokos.

3 Voeg het ananas-kokosmengsel, de rozijnen en de krenten aan het beslag toe.

4 Dek het geheel af met een vochtige doek of plastic zak en laat het ruim een half uur rijzen op een warme plaats.

5 Roer het beslag tijdens het rijzen niet meer door.

6 Verhit de olie in een frituurpan of een diepe pan tot 190°C (de olie geeft een witte damp af).

7 Vorm met twee in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjestang bergjes beslag en laat deze in de olie glijden.

8 Bak de ananasbollen in ca. 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege met een vork.

9 Haal de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Koopmans

Door: