1 Roer de oliebollenmix met het water en het bier tot een glad beslag.
2 Snijd de ananas in kleine stukjes en meng deze met de kokos.
3 Voeg het ananas-kokosmengsel, de rozijnen en de krenten aan het beslag toe.
4 Dek het geheel af met een vochtige doek of plastic zak en laat het ruim een half uur rijzen op een warme plaats.
5 Roer het beslag tijdens het rijzen niet meer door.
6 Verhit de olie in een frituurpan of een diepe pan tot 190°C (de olie geeft een witte damp af).
7 Vorm met twee in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjestang bergjes beslag en laat deze in de olie glijden.
8 Bak de ananasbollen in ca. 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege met een vork.
9 Haal de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet.
Beoordeel het recept:
Bron: Koopmans
Door: ReceptenVandaag