1 Verkruimel het amandelspijs in een kom.
2 Rasp de schil van de citroen dun, alleen het geel, boven de kom af en voeg het citroensap toe. Kneed citroenrasp en sap goed door het amandelspijs. Vorm van het spijs ca. 25 balletjes en leg ze tot gebruik in de koelkast.
3 Verhit de zonnebloemolie tot 180°C. Leg op een bord een dubbellaagje keukenpapier.
4 Zeef het Bakkers Zelfijzend Bakmeel in een kom. Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met het ijskoude water en roer dit snel door het gezeefde bakmeel, zodat een glad en dik beslag ontstaat. Verdun het met water tot dikvloeibaar.
5 Haal de spijsballetjes op een vork door het beslag en laat ze direct in de hete olie glijden. Er mogen sliertjes deeg aan komen.
6 Bak de balletjes goudbruin, neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op het keukenpapier uitlekken.
7 Bestrooi ze met poedersuiker.
Beoordeel het recept:
Bron: Koopmans
Door: ReceptenVandaag