Varkensoester met romige asperges
(2.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1.Schil met een dunschiller de asperges van vlak onder het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd circa 2 cm van de onderkant af.

2.Smelt 20 gram boter in een hapjespan en voeg de asperges toe. Strooi er wat zout over en voeg het citroensap en 3 eetlepels water toe. Leg de deksel op de pan en stoof de asperges op laag vuur in 15 minuten beetgaar.

3.Verhit in een koekenpan 20 gram boter. Bestrooi de varkensoesters met zout en peper en bak ze op middelhoog vuur in circa 8 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze regelmatig.

4.Schep de creme fraîche door de asperges en verwarm nog 2-4 minuten op laag vuur tot de asperges omhuld zijn met een romige saus. Schep op het laatste moment het basilicum erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.

5.Leg de varkensoesters elk op een bord en schep de asperges ernaast.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: C1000

Door: