Asperges met knapperige bacon
(2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1.Schil de asperges van het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf.

2.Kook de asperges in water met zout, afhankelijk van de dikte, in 15-20 min. gaar.

3.Kook de krieltjes in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

4.Bak intussen de bacon in de boter knapperig uit. Kook de eieren in ± 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten.

5.Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6.Leg de afgegoten asperges op een schaal. Schenk de saus erover, verdeel de bacon erover en leg de eiparten ertussen.

7.Bestrooi de krieltjes met de peterselie en serveer ze bij de asperges.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: C1000

Door: