Gezonde groenten ovenschotel
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingredi├źnten


  • Materialen:

Bereidingswijze

1. Begin met het snijden van de aardappel in dunne, mooie schijfjes.

2. Deze kun je het beste daarna even 5 minuten voorkoken, of je kunt kant-en klare voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken natuurlijk. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Snijd daarna de rest van de groenten in mooie dunne plakjes/schijfjes.

3. Doe alle groenten in een kom en voeg de olijfolie, tijm en een snufje zout en peper toe. Meng het geheel nog even goed door elkaar.

4. Leg nu alles om en om in een mooie ovenschaal en besprenkel alles nog eventueel met een drupje olijfolie.

5. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Dit om te voorkomen dat er iets aanbrand, want de groenten-ovenschotel moet wel een tijdje in de oven. Om te beginnen doe je de groenten-ovenschotel voor 30 minuten in de oven bedekt met aluminium. Na 30 minuten verwijder je het aluminium en voeg je eventueel wat kaas toe.

6. Doe de ovenschotel nog voor 15 minuten in de oven, zonder dat deze is afgedekt. Serveer het daarna bijvoorbeeld bij een lekker visje of wat aardappeltjes.



Beoordeel het recept:

 (54 stemmen)



Bron: Lekker en Simpel

Door: