Chinese loempia's
Ster Ster Ster (3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. In een grote koekenapn op middelhoog vuur 1 eetlepel plantaardige olie met sesamolie verhitten. Roerbak hierin de stukjes kip ca. 5 minuten tot ze halfgaar zijn.

2. Schep er de bosuitjes, wortel en courgette door. Draai het vuur laag en laat het kipmengsel afgedekt 4 minuten pruttelen; af en toe doorroeren.

3. Schep de tauge, waterkastanjes en bamboescheuten door het kipmengsel. Laat dit afgedekt onder af en toe omscheppen nogmaals 5 minuten sudderen. Sojasaus, sherry en wat zout en peper toevoegen en de pan van het vuur nemen.

4. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Rol de vellen filo los en leg de losse vellen op elkaar. Snijd elk vel met een scherp mes in drie repen van ca. 16x24 cm. Leg deze 18 repen netjes op elkaar en dek de stapel losjes af met keukenfolie.

5. Neem een reep filodeeg onder het folie vandaan en leg hem op het werkvlak. Schep 1 volle eetl. van het kipmengsel op het dichtstbijzijnde uiteinde. Laat een randje vrij langs de onderkant. Klap de lange kanten over de vulling en rol de reep op. Bestrijk het uiteinde met olie om het rolletje af te sluiten. Met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat leggen en lichtjes insmeren met wat olie. Procedure herhalen voor resterende 17 loempia's.

6. Bak de loempia's in 12-15 minuten goudbruin en knapperig. Op een rooster even laten afkoelen.Beoordeel het recept:

 (8 stemmen)Bron: Allrecipes

Door: ReceptenVandaag