Ovenschotel rode kool
(4.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

    Snufje tijm
    Peper en zout
    120 gr cashewnoten
    125 ml creme fraiche
    4 speklapjes (of meer)
    600 gr aardappelschijfjes
    500 gr rode kool met appel (gekookt, uit een zak of pot)

    Marinade:
    1 eetl honing
    Zwarte peper
    Scheut ketjap
    1 eetl olijfolie
    Snufje gember poeder

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten van de marinade door elkaar en schep de speklappen hier door. De af en laat minimaal een half uur marineren in de koelkast. Je kunt ze ook al een dag van te voren in de marinade zetten. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden. De aardappelschijfjes kun je het beste een paar minuten in een afgesloten bakje verwarmen in de magnetron of een paar minuten koken in water. Hierdoor hoeven ze minder lang in de oven.
2. Doe de rode kool in een zeef en laat het ergste vocht er uit lopen. Roer de creme fraiche door de rode kool en breng op smaak met peper en zout. Schep de cashewnoten er ook door en verdeel daarna over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de rode kool en bestrooi met wat peper, zout en tijm. Zet de ovenschaal ongeveer 15 min in de oven. Bak ondertussen de speklappen ongeveer 15 min in een pan mooi bruin. Leg de speklapjes daarna op de ovenschotel en zet nog 10 min in de oven.



Beoordeel het recept:

 (9 stemmen)



Bron: Leuke recepten

Door: