Gevulde paprika's met couscous
(1.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

    4 paprika’s
    300 ml water
    peper en zout
    4 eetl rozijnen
    1 theel komijn
    300 gr couscous
    50 gr pecannootjes
    1 theel curry poeder
    300 gr verse spinazie
    17g gr vegetarisch gehakt
    150 gr witte feta, in blokjes
    2 halve perzikken uit blik of 1 verse

Bereidingswijze

1. Snijd de dakjes van de paprika’s en verwarm de oven op 180 graden. Je kunt ook de paprika's halveren en deze vullen. Verhit een klein beetje olijfolie in een pan en bak de spinazie totdat hij geslonken is.
2. Breng het water aan de kook en zet het vuur daarna uit. Roer de cousous er door en laat een paar minuten wellen. Breng de cousous op smaak met currypoeder, peper, zout en komijn. Roer daarna de spinazie, vegetarisch gehakt, witte feta blokjes, pecannootjes, rozijnen en perzik in stukjes er door.
3. Vul de paprika’s met het mengsel en bewaar wat er nog over is. Zet de paprika’s 20 min in de oven. Verwarm de laatste paar minuten de overige couscous ook op en serveer deze bij de paprika’s.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Leuke recepten

Door: