Witlof met ham en kaasen mosterdpuree
(3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 30 - Tijd
  • 1Stap
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten


  • Materialen:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder eventueel verkleurde buitenste bladeren. Snijd de stronken doormidden en haal, indien gewenst, de harde kern uit de gehalveerde stukken. Kook de witlof 3 minuten in een grote pan water met zout en laat uitlekken en afkoelen. Giet de aardappelen af en stamp ze met de mosterd, de boter en de melk tot een grove puree. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de puree over de ovenschaal. Leg de plakken kaas naast elkaar op een snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin. Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de witlof in het midden van de hete oven in 25 minuten goudbruin en gaar.



Beoordeel het recept:

 (179 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: