Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten


  • Voor de limoensaus:

Bereidingswijze

1. Klop alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Proef, hij moet een pittige, scherpe citrussmaak hebben. Bewaar de saus afgedekt in de koelkast..
2.Snijd de stronk van de bloemkool en verdeel in roosjes. Doe ze in een grote pan met kokend gezouten water en kook ze 15 minuten heel gaar. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.
3. Doe de bloem met fijngesneden peterselie, knoflook, sjalotten, eieren en specerijen, zout en peper in een grote kom en klop goed door elkaar tot een glad en gelijkmatig beslag. Meng de warme bloemkoolroosjes erdoor, zodat de bloemkoolroosjes in kleine stukjes uiteen vallen.
4. Verhit een laagje zonnebloemolie van 1½ cm in een wijde pan. Als de olie heet is schep je flinke eetlepels beslag in de pan, 3 el per beignet. Houd de beignets met een spatel los van elkaar en doe er niet teveel tegelijk in de pan. (3 stuks per keer), reken 3-4 minuten.
5. Als de beignets gaar zijn, schep je ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Dien ze warm op, bestrooid met nog wat gehakte peterselie en geef de saus er apart bij.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Caroline Brouwer

Door: