Geroosterde spitskool
(3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 30 - Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden
In kom olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen. Spitskoolkwarten in kom met oliemengsel omscheppen. Oliemengsel met de hand goed tussen bladeren smeren. Coppa di parma-plakjes halveren. Spitskoolkwarten op bakplaat of in grote ovenschaal naast elkaar leggen. Plakjes vlees in verschillende lagen zo diep mogelijk tussen koolbladeren steken.

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat in midden van oven plaatsen en spitskool in ca. 30 min. gaarroosteren. Spitskool op voorverwarmde schaal serveren.



Beoordeel het recept:

 (51 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: