Courgettetaartje in bladerdeeg
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 20 - Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten


  • Materialen

Bereidingswijze

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit zodat ze ca. 1 cm groter worden. Bekleed elk vormpje met 2 plakjes bladerdeeg. Leg het tweede plakje een kwartslag gedraaid op het eerste plakje zodat je een ster krijgt. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg op de bodem. Zet de vormpjes 8 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en duw het gerezen deeg naar beneden. Knijp het vocht uit de geraspte courgette. Meng de crème fraîche met het ei in een kom. Voeg de courgette, de bosui, de knoflook, het basilicum en de geraspte kaas toe en mix door elkaar. Verdeel het courgettemengsel over het bladerdeeg en bak de taartjes in 20 min. goudbruin en gaar. Verwijder de vormpjes en serveer direct.



Beoordeel het recept:

 (43 stemmen)



Bron: AH Recepten AllerHande 13 2009

Door: