Doe de couscous met 300 ml koud water in een kom. De couscous neemt het water op en wordt daardoor zacht.
Blaker intussen de paprika's. Ik doe dat door ze direct op de kookpit van mijn gasfornuis te leggen. Als je geen gasfornuis hebt, kun je het ook onder de grill doen. De paprika's moeten aan alle kanten gelijkmatig zwart branden, dus draai ze op tijd om. Verpak ze, als ze helemaal geblakerd zijn, in een boterhamzakje of in folie of leg ze 5 minuten in een afgedekte kom om af te koelen. Hierdoor wordt het vel los gestoomd en dat maakt het pellen en verwijderen van de zaadjes een stuk eenvoudiger. Verwijder de vellen en de zaadjes en hak de paprika's in grove stukken.
Rooster de asperges en courgettes licht aan beide kanten in een zeer hete grillpan of op een grillplaat en doe ze samen met de paprika's, lente-uitjes, de pepers en de gesnipperde verse kruiden in de kom met couscous. Meng alles goed.
Maak in een jampotje een dressing van het citroensap en de olijfolie (goed schudden) en breng hem op smaak met zout en zwarte peper uit de molen. Voeg de olijfolie- en citroensapdressing toe en schep alles om. Proef de salade en breng hem op smaak met peper en zout en een paar druppels rodewijnazijn voor het zuuraccent.
Grillpan of grillplaat
'Dit couscousrecept wijkt nogal af van andere recepten, omdat de couscous in plaats van gekookt of gestoomd in dit geval rauw in een heel smakelijke dressing gelegd wordt. Daardoor blijven de korrels steviger en dat vind ik geschikter voor door een salade.' - Jamie Oliver
Beoordeel het recept:
Bron: Okokorecepten
Door: ReceptenVandaag
Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...
Lees Meer