Dit is een echte zomerschotel die je het hele jaar door kan maken met pompoen of paddestoelen...
Snij de aubergine in 3mm-dikke schijven, en de courgettes in dwarse schijven, ook zo’n 3mm dik.
Hak de rozemarijnblaadjes fijn en snij de knoflook in plakjes.
Halveer de tomaten en snij de paprika in 2 cm dikke reepjes.
Giet de Bertolli Extra Vergine olijfolie over de groenten.
Verhit de grill of grillpan flink heet en gril de groenten – niet allemaal tegelijk – aan beide zijden.
Schik de groenten op een schotel en kruid het geheel met zout, rozemarijn en stukjes knoflook. Besprenkel met wat olijfolie en laat de smaken ongeveer een half uur intrekken.
Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
Tip:
Sommige gegrilde fruitsoorten zijn uiterst smakelijk bij bepaalde kruiden, zoals bijv. ananas met zwarte of groene peper, of rabarber met dragon.
Beoordeel het recept:
Bron: Bertolli
Door: ReceptenVandaag