Witte asperges met hollandaisesaus
(3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingredi├źnten


  • Materialen

Bereidingswijze

Bereiden
Asperges met dunschiller van vlak onder kopje naar beneden schillen en houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden. In grote pan met kokend water en zout asperges ca. 6 minuten koken. Van vuur af nog ca. 10 minuten in kookwater laten staan. In broodrooster brood lichtbruin roosteren, korstjes eraf snijden en halveren. Ham in lengte om repen brood wikkelen. In steelpan boter zachtjes laten smelten. Boven kom ei splitsen. Eierdooier in andere pan doen en met snufje zout met staafmixer loskloppen. Azijn en citroensap erdoor kloppen. Al kloppend in dun straaltje boter bij eimengsel schenken. Eiwit stijfkloppen en door eimengsel spatelen. Eimengsel op laag vuur tegen de kook aan brengen en al roerend ca. 2 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Asperges met schuimspaan uit pan nemen, even laten uitlekken en naast elkaar op twee borden leggen, met alle punten naar dezelfde kant. Saus over asperges scheppen en 3 geroosterde hambroodjes langs rand van bord leggen. Garneren met takje kervel.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: AH Recepten AllerHande mei 2001

Door: