Aspergetaartjes
(3.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 35 - Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten


  • Materialen

Bereidingswijze

Bereiden
1. Kook de azijn met de suiker in ca. 30 min. oplaag vuur in tot siroop. Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook ca. 10 min. in ruim water. Giet af en laat afkoelen. 2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren luchtig en spatel de crème fraîche en knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 3 Halveer 2 plakjes bladerdeeg en plak aan de overige plakjes tot rechthoeken. Rek iets op in de lengte. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de asperges over de bladerdeegplakjes. Rol de zijkanten ca. 1 cm. omhoog tot taartjes. Verdeel het eimengsel erover. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. 4. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen. Besprenkel elk taartje met 1 el balsamicosiroop en bestrooi met amandelen en peterselie. Lekker met rucola.



Beoordeel het recept:

 (16 stemmen)



Bron: AH Recepten Allerhande 05 2010

Door: