Spinazietaart
(4.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingredi├źnten


  • Keukengerei
    Springvorm van 24 cm

    Oventemperatuur
    Elektrische oven: 200graden C
    Heteluchtoven: 180graden C

Bereidingswijze

1 Vet de springvorm in.

2 Doe het Bakkers Zelfrijzend Bakmeel in een kom en meng het zout erdoor. Maak een kuiltje in het midden van het meel en vul dit met de boter en het losgeklopte ei.

3 Meng alles, vanuit het midden, snel met de vingers luchtig door elkaar. Sprenkel tijdens het mengen het water erover.

4 Kneed het deeg kort en vorm snel een deegbal. Leg de bal in de springvorm en druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de vorm. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Verwarm de oven voor.

5 Zet de vorm tot verder gebruik in de koelkast.

6 Meng vervolgens de spinazie, geraspte kaas, blokjes salami, cashewnoten, eieren en de melk goed door elkaar. Schenk dit mengsel over de taartbodem.

7 Plaats de taart op een rooster een plaats onder het midden van de oven.

8 Bak de taart gaar en goudbruin.

9 Haal de taart uit de oven en laat deze iets afkoelen. Snijd de taart in punten.



Beoordeel het recept:

 (10 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: