Jamie Oliver: Vegetarische Franse bonen salade
Ster Ster Ster Ster (3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten


  • Eventueel:

Bereidingswijze

Breng een pan met water snel aan de kook, voeg de bonen toe, en kook ze minstens 4 a 5 minuten. Door de bonen snel te koken blijven alle voedingsstoffen erin. Doe ondertussen de mosterd en azijn in een schaal, en voeg vervolgens tijdens het roeren de olijfolie toe. Doe er de fijn gesneden sjalot en knoflook bij. Eventueel de kappertjes en voeg voorzichtig het zeezout en zwarte peper toe.

Haal de bonen uit de pan om te kijken of ze goed gekookt zijn. Als de boon zijn vorm behoud en zacht is om te bijten, dan is hij perfect. Lek de bonen uit in een vergiet. Terwijl de bonen stomen is het moment perfect om de dressing toe te voegen. Warme bonen nemen de dressing beter op dan koude. Het is het beste om de bonen warm te serveren, niet koud en zeker niet bij koelkast temperatuur omdat dan de smaak gedempt en saai zal worden.

Serveer de bonen in een kommetje en besprenkel het met kervel als je er van houd.

Serveer de salade als hoofdmaaltijd of als bijgerecht.Beoordeel het recept:

 (84 stemmen)Bron: Jamie Oliver (foto: © David Loftus)

Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer