Recepten

Tomaatje met garnalencocktail

- 100 gr garnalen - 12 cherrytomaten - 1 mespunt dragon - 1 theelepel sherry - 2 eetlepels mayon

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gordon Ramsay: gevulde courgette-rolletjes

- 4 kleine courgettes - 250 g ricotta - sap van ½ citroen - scheutje extra vergine olijfolie

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Champignons gevuld met slakken

- 1 teentje knoflook, geperst - 5 sprietjes bieslook, fijngeknipt - 50 g zachte kruidenboter - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Courgette met fontinakaas

- 2 courgettes, middelgroot - 350 g trostomaten, ontveld en in kleine blokjes - 4 eetlepels broodk

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Reuzengarnalen met paprikadip

- 2 rode paprika's - 1 citroen, in partjes - 4 eetlepels mayonaise - 1 theelepel cayennepeper -

Risottoballetjes met mozzarella

- 3 eieren - 150 g bloem - 500 ml zonnebloemolie - 1 groentebouillontablet - 1 pakje paneermeel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Senegalese pastels: gefrituurde hapjes

Voor het deeg: - 350 g zelfrijzend bakmeel - 25 g boter - 1 ei - 200 ml melk Voor de vulling:

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hartige filodeeghapjes

- 1 eetlepel olie - 2 eieren losgeklopt - olie om te frituren - 1 sjalotje, fijngesneden - 2 the

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zalmhapjes met vanillecreme

- zalm - mayonaise - forelkaviaar - vanillestokje - verse roomkaas naturel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Turkse filodeeghapjes met feta

- 100 g boter - 200 g fetakaas - 1 ei, losgeklopt - 1 eetlepel sesamzaad - 1 eetlepel paprikapoe

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gevulde paprikas met risotto en mozzarella

- 1 ui, gesnipperd - 200 g risottorijst - 150 g pizzakaas, geraspt - 25 g Grana Padano, geraspt

Gerookte zalm hapjes

- 1 pak Honig Wraps - 50 g verse roomkaas met mierikswortel of groene kruiden - 2 eetlepels bieslo

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Komkommer hapjes met roomkaas en verse kruiden

- 250 g Boursin Knoflook & Fijne kruiden - 2 eetlepels citroensap - 1 teentje knoflook, uitgeperst

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gehaktballetjes in tomatensaus met paprika en mozzarella

- 500 gram gehakt - 350 gram tagliatelle - 1 ei - 2 el paneermeel - 1 rode ui - 2 kneepjes

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gehaktballetjes in rode wijn met bleekselderij en laurier

- 1 ui - 3 el oregano - 1 winterwortel - 150 ml rode wijn - 3 laurierblaadjes - 1 el bruin

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Risottoballetjes met tonijn

- 500 g risottorijst - 1 blikje tonijn (200 g) uitgelekt - 1 theelepel paprikapoeder - 1 eetlepel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gevulde tomaten met garnaaltjes

- 2 x 10 kleine tasty tom tomaten - 1 bakje Hollandse garnalen (100 g) - 1 eetlepel crème fraÃ

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Reuzengarnalen met paprikadip

- 2 rode paprika's - 2 tenen knoflook, geperst - 4 eetlepels mayonaise - 1 theelepel cayennepeper

Makreelcrostini

- 1 ciabatta (voorgebakken brood 250 g) - 1 teentje knoflook - 3 eetlepels olijfolie - 3 bosuitje

Rijstcrackers met teriyakikip

- 1/2 dl teriyaki marinade - 1 teentje knoflook uitgeperst - 1 theelepel vloeibare honing - 1 eet

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kruidige kipballetjes in tomatensaus

- 400 g kipgehakt - 1 ui, grofgeraspt - 2 theelepels piment - 4 eetlepels pijnboompitten, geroost

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Toastje met makreelrillette

- 1 gerookte makreel (ca. 345 g) - 2 el crème fraîche - 1 friszure appel (bijv. Granny Smith

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Spinazierolletjes in parmaham

- 12 plakken parmaham - 100 g panklare spinazie - 1 bakje zuivelspread bieslook light - 1 geroost

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Varkensrolletjes met ham en kaas geserveerd met kool

- 1 ui - 2 dl bouillon - 1 kleine kool - 1 dl witte wijn - zout & peper - 8 sneden gerookte ham

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Spinazie-geitenkaaspakketjes

- 50 g geitenkaas (bijv. Bettine Blanc) - 8 mooiste spinazieblaadjes (uit zak a 300 g, ) - 8 mespu

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Borrelhapjes met geitenkaas en spek

- 4 tomaten - 1 el olijfolie - 2 lente-uitjes - 100 g geraspte kaas - 1 pak Koopmans Roomboterbl

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Worstbroodjes

- 1 ei, losgeklopt - 2 tl gedroogde oregano - 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gevulde Tomaat met Zalm

- 1 bosuitje - peper/zout - 1 kleine augurk - 2 eetlepels mayonaise - 1 eetlepel tomatenketchup

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gevulde Komkommer

- 1 rode peper - 1 eetlepel bieslook - 50 gr pijnboompitten - 15 blaadjes basilicum - 1 eetlepel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Asperge-hambakjes

1/2 bakje aspergetips (à 100 g) 2 eetlepels mayonaise 1 theelepel Zaanse mosterd 1 eetlepel me

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bruschette uit de oven

- 3 el olijfolie - 1 groot stokbrood - 75 g rucola, gewassen - 1 el verse oregano, fijngehakt -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zalmrolletjes

3 zalm, verse (haasjes) 6 plakjes ontbijtspek 10 el mayonaise ½ tl wasabipasta 5 el yoghurt,

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zalmbeursjes gevuld met roomkaas

- 200 g roomkaas - 1 el mierikswortel - sesamzaden (lichte en donkere) - 1½ el bieslook (gehak

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Rolletje rammenas met tonijn

- zout - peper - 1 rammenas - 1 el sesamolie - 250 g tonijn (verse) - 1 el munt (blaadjes) - 2

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pekelvleesrolletjes, hamrolletjes en gevulde eieren

- 4 el mayonaise - 100 g peultjes - 100 g aspergetips - 4 scharreleieren - 8 plakjes honingham

Bruschetta met gorgonzola

- 75 gr parmaham - 3 eetl olijfolie - 2 teentjes knoflook - 2 cherrytomaatjes - 150 gr gorgonz

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Amsterdamse broodjes

- 1 ei - zout - peper - 2 tomaten - ½ komkommer - 5 plakken ham - 5 plakken kaas - 3 el zu

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Spanakopitakia

Voor de vulling : - peper en zout - 1/2 kopje olijfolie - 2 sjalotten, fijngesneden - 1 kop pete

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pinchos

- 8 plakjes hardgekookt ei - 1 blikje ansjovis filet in olijfolie - 150 gram gerookte zalm, dun ge

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gehaktbrood

- 2 eieren - 2 bosuien - 1 rode peper - handje verse bieslook - 6-8 plakjes bladerdeeg - 1,5 th

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Truffels maken

- 40g boter - 2dl slagroom - 5 plakken cake - 50g gehakte noten - 50g geraspte verse kokos - 50

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pinxtos

- ei - meloen - courgette - olijfolie - 1 stokbrood - 50 g ansjovis - 200 g manchego - 2 tene

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Filodeegrolletjes met ham en kaas

- 3 plakken beenham - 50 g jongbelegen kaas, geraspt - 4 tasty tom tomaten, in stukjes - 5 vellen

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Broodstengels met ham en pestodip

- zout - peper - 2 el pesto - 8 blaadjes basilicum - 1 pakje grissini (soepstengels) - olijfoli

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Vegetarische loempia's

- olie - 50 g taugé - 100 g wortel - 50 g pinda's - 4 takjes munt - 100 g courgette - olie

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gevulde omelet rolletjes

- 4 eieren - 1 bosui - 1 blik tonijn - halve komkommer - 1 verse rode peper - snufje zout en pe

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Geboorte traktatie

- muisjes - lange vingers - witte chocolade

background Layer 1 background Layer 1

scones

- 1 ei - zout - 50 gram suiker - 1 theelepel volle melk - 250 gram zelfrijzend bakmeel - 100 gr

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Risolle

- 1 ei - zout - water - frituurolie - 2 kopjes bloem - 250 gram gehakt - 1 fijngesneden ui -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Flensjestaart

voor de flensjes: - 1 ei - snuf zout - 100 g bloem - 1 tl bakpoeder - 250 ml halfvolle melk -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Oliebollenbroodpudding

- 250 ml melk - 100 g suiker - 3 grote eieren - 250 ml slagroom - boter, om in te vetten - 30 g

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Lekkere brownie met oreo koekjes en monchou

- 2 eieren - 130 gram bloem - 150 gram boter - 150 gram suiker - 70 gram cacaopoeder - halve th

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aardbeien-kwarktrifle

- 1,5 dl room - 3 eetlp melk - 100 g aardbeien - 100 g frambozen - 250 g volle kwark - 4 e

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Franse beignets

- 1 tl zout - 125 ml water - 1 eetlepel gist - 950 gr witte bloem - 250 ml kokend water - 125 g

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bugnes (Franse donuts)

- 8 eieren - 1 kg bloem - 120 gr basterdsuiker - 160 gr gesmolten boter - poedersuiker voor op d

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Franse chocolade koekjes

- eiwit van 4 eieren - 120 gr zachte boter - 120 gr poedersuiker - 100 gr zelfrijzende bloem - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Franse makronen

Macarons: - 6 eiwitten - snufje zout - 400 gr poedersuiker - 250 gr fijngemalen amandelen (amand

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pisang Goreng

- 10 gr gist - 125 gr bloem - poedersuiker - 2,5 dl lauwe melk - gemberpoeder of kaneel - 6 gro

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Griekse spanakopita

- 2 eieren - 1/2 theelepel nootmuskaat - 225 g bladspinazie, ontdooid - 200 g witte kaas, verkru

Amandel-meringuekoekjes

- 3 eiwitten - 125g poedersuiker - 300g gemalen amandelen - 1 theelepel citroenrasp - 3/4 theele

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tofu hiyayakko

- 85 gr zijdetofu - 1 theelepel suiker - 1/2 theelepel water - 1 eetlepel sojasaus - 1 snufje ge

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Chinese gelukskoekjes

- 1 eiwit - 15 gr boter - 20 gr bloem - 20 gr poedersuiker

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Wellant appel crumble

- 75 gram bloem - 100 gram suiker - 75 gram roomboter - 5 grote Wellant appels - 2 kleine theele

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Amandelkoek met kersen

- 2 eieren - 70 gram bloem - 5 gram bakpoeder - garneeramandelen - geconfijte kersen - 250 gram

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Churros

- 250 ml water - 1/2 theelepel zout - 125 gr witte bloem - 1 theelepel kaneelpoeder - 2 liter ol

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Havermoutscones met fruit

- 1 ei, geklopt - 6 eetlepels melk - 4 eetlepels suiker - 1/2 theelepel zout - 200 gr witte bloe

Vietnamese lenterolletjes

- 50 ml water - 2 eetlepels suiker - 3 eetlepels hoisinsaus - 2 dessertlepels vissaus - 2 eetlep

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tiropitakia

- 1/2 theelepel zeezout - 200 gr Griekse yoghurt - 375 gr zelfrijzend bakmeel - 250 gr boter, op

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Sesamringen

- 1 ei - 250 g bloem - 1/2 theelepel zout - 4 takjes koriander - bloem om te bestuiven - 4 eetl

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Spaanse flan

- 3 eieren - 200 gr suiker - 1 eetlepel vanille extract - 1 blikje (400 ml) gezoete gecondenseerd

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Indiase samosa

- 3 eetlepels olie - olie om te frituren - 1 eetlepel garam masala - 1 theelepel komijn (djinten)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zalmhoorntjes met komkommer en avocado

- 200 ml olie - 4 el rijstazijn - 100 ml sojasauzen - 4 el suiker, bruine - 2 kl gember, geraspt

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Boterbonendip met geroosterde knoflook en Parmezaanse kaas

- 1 citroen - 40 gram Parmezaanse kaas - 1 Blik boterbonen (400 gram) - 3 teentjes knoflook (onge

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gevulde olijven met notenkorstje

- 100 g bloem - frituurolie - 1 ei, losgeklopt - 50 g grof broodkruim - 12 kleine takjes verse s

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Smushi

- 1 el halvanaise - 1/4 pakje tuinkers - 2 el wittewijnazijn - 50 ml magere yoghurt - 1 kleine r

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Baba met rum

Voor het deeg: - 4 eieren - 240 gram bloem - 150 gram krenten - 90 ml warme melk - 1/2 theelepe

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Runderragout

- 1 ui - 10 gram boter - 400 ml bouillon - 2 laurierbladeren - 1 eetlepel citroensap - 200 gram

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Spinazie-feta flapjes

- 150 gram Feta-kaas - 8 plakjes bladerdeeg - 40 gram pijnboompitten - 300 gram diepvriesspinazie

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Paddenstoelen in brickdeeg

- zout - olie - peper - 4 eieren - 1 el boter - 4 brickvellen - 100 g cantharellen - 2 teentj

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kaaskroketten met gruyère

- 100 g boter - 150 g bloem - 1 l melk - 2 50 g gruyère (geraspt) - 250 g parmezaan (geraspt

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bokkenpootjes van tiramisu

- cacao - 2 eieren - 1 vanillestokje - 250 g mascarpone - 50 g fijne suiker - 200 ml afgekoelde

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Honingperen in een bladerdeeg jasje

- ½ citroen - 1 liter water - 4 kleine peren - 400 gram suiker - 340 gram honing - 3 stokjes

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kastanjevingers met garam masala dip

- 1 el ketjap - 50 g zijden tofu - 2 el hazelnootolie - 1 dl groentebouillon - 1 sjalot (fijnges

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Timbaaltjes van wilde spinazie en geroosterde paprika

- 2 kg wilde spinazie, heel goed gewassen - ca 600 g geroosterde paprika, uitgelekt, het vocht bewa

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Koffiebroodjes

- 1 tl zout - 350 g bloem - 25 g krenten - 150 g rozijnen - ½ potje abrikozenjam - 25 g bote

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tonijn tartaar

- peper en zout - kwart courgette - sap van 1 limoen - 200g rauwe tonijn - 6 teentjes knoflook

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kaasballetjes

- 1 el piment - Versgemalen peper - 25 g pijnboompitten - 1 el gemalen pistachenoten - 75 g g on

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Krakelingen

- kristalsuiker - 2 stuks eieren - 250 gram bloem - 25 gram golden syrup - 115 gram poedersuiker

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pesto omeletjes met ham

- 1 ei - 75 g pesto - 75 g bloem - 5 plakjes ham - 150ml halfvolle melk - beetje olie om in te

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Crêpes met aardbeienkwark

- poedersuiker - 4 crèpe, ontdooid - 1 bakje vruchtenkwark - 20 g amandelschaafsel - 100 g aa

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Eierschaaltjes met roerei en garnalen of aardappelsalade

- zout - peper - 6 eieren - 50 g boter - 1 el room, zure - 1 snuifje suiker - bieslookscheuten

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bannock

- 40 g boter - 1/2 tl zout - 250 g bloem - 2 el suiker - 1/2 tl bakpoeder - ca 225 ml karnemelk

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Citroen-kersenbrioches

- 4 eieren - 70 g boter - 50 ml kirsch - 300 g kersen - poedersuiker - 1 (biologische) citroe

Paprikarolletjes

- grote blaadjes basilicum - 2 geroosterde en ontvelde rode paprika’s - 2 geroosterde en

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Appel-amandelcrumble met karamelsaus

Voor de crumble & appel: - 125 g bloem - 1 el roomboter - 125 g roomboter - 100 ml calvados - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pannetje van coquilles

- olijfolie - citroensap en -rasp - peper en zout uit de molen - 4 verse coquilles Saint-Jacques

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kardemomtimbaaltjes met citroencrème

Voor het deeg: - 1 ei - snuf zout - 250 gr roomboter - 1 el kardemompoeder - 500 gr zelfrijzend

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Citroensouffleetjes

- 3 eieren - 70 g suiker + poedersuiker - 2 citroenen zonder waslaagje EXTRA: 4 ramekins, ingevet

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hazelnoottruffels

- 150 ml slagroom - 25 g zachte roomboter - 75 g gemalen hazelnoten - cacao, voor het bestuiven

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gefrituurde ricottapasteitjes

- 1 eidooier - 50 g rozijnen - 100 g fijne kristalsuiker - geraspte schil van 2 citroenen - plan

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kruidkoek met boterpudding

- 2 eieren - 25 g boter - snuf kaneel - 75 g rozijnen - 400 ml volle melk - 50 g lichte basterd

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Snickerdoodles

- 1 ei - 1/2 tl zout - 250 gr bloem - 1 tl bakpoeder - 1 tl gemalen kaneel - 1 tl vanille extra

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Empanada's met zoete aardappel

Voor het deeg: - 1 tl zout - 1 tl kurkuma - 250 gr bloem - ½ tl bakpoeder - 1 tl komijnpoede

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bananenflappen

Voor het deeg: - mespunt zout 
 - 130 gr boter
 - 250 gr bloem
 - 1,5 dl koud

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gevulde appels uit de oven

- 4 tl honing - 1 el kaneel - beetje kokosolie - 4 Jonagold appels - 2 Medjool dadels, fijnges

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Verse gegrilde vijgen met parmaham

- 1 verse vijg - 1 plak Parmaham - 1 el balsamico azijn - 1 el zachte geitenkaas

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Nutella-kaneelbroodjes

- 240 ml melk - kaneelpoeder - 130 gram boter - 425 gram bloem - 60 ml warm water - 2,5 theelep

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gegrilde perzik met monchou, honing en walnoten

- 1 perzik - 2 walnoten - 100 gram monchou - 2 theelepels honing - 1 eetlepel (poeder)suiker

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Nasiloempia's

- laos - kurkuma - cayennepeper - peper en zout - koriander poeder - teentjes knoflook - 8 vel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Filodeegpakketjes met kaas

- ei - 7.5 g munt - 25 g boter - 150 g feta - zout en peper - 4 plakje filodeeg

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gevulde eieren met bacon en balsamico

- 12 eieren - 4 plakjes bacon - 110 gr mayonaise - 2 theelepels suiker - 1/2 theelepel balsamico

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Oesters met tomatensalsa

- zout - 2 eetl. limoensap - versgemalen peper - 24 oesters, geopend - ½ rode ui, fijngesnede

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Blauwe kaas en peer taartjes

- 4 vellen filodeeg - 50 gr boter, gesmolten - 110 gr blauwe kaas, verkruimeld - 1/2 theelepel ge

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gerooktezalmpaté

- 340 gr roomkaas - 3 eetlepels melk - 110 gr gerookte zalm - 1 theelepel worcestersaus - 1 eetl

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Artisjoktorentjes

- 8 plakjes tomaat - 8 plaakjes chorizo - 8 plakjes courgette - 1 eetlepel olijfolie - 2 the

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Grieks hapje

- Verse bieslook - 1 stukje zachte geitenkaas - 1 Stegeman Originele salami - Gekruide olijven

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zoete pepers met bieslookroomkaas

- ca. 250 gram bieslookroomkaas - ½ potje Zoete piquanté pepers MILD (Peppadew)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Suikerhartjes met room en kersen

- 1 klein ei - 100 ml slagroom - 2 el fijne suiker - Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Mini kaasmuffins

- 1 Bakje roomkaas naturel - 1/2 Pak mix voor witbrood - Een handje verse basilicum - 100 Gram bl

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pittige Rösti muffins

- 1 Rode ui - 2 Eetlepels gesmolten boter - 500 Gram vastkokende aardappelen - Zout en peper en e

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gevulde sinaasappels

- 2 bananen - 2 zakjes vanillesuiker - 2 mooie handsinaasappels - 1 theelepel kaneelpoeder - 1 e

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Provencaalse aardbeien met een witte chocolade mousse en sinaasappelsaus

- 4 sinaasappels - 100 gram suiker - ¼ liter slagroom - 500 gram aardbeien - 1 zakje vanilles

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Nachos met pittige surimisalade

- zout - 1 bosuitje - 1 trostomaat - 200 gram surimi - 1 bolletje gember - ¼ zakje verse kor

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pizzarolletjes met ham en ananas

- 1,2 dl melk - 4 eetlepels tomatenpuree - 75 gram geraspte cheddar - 2 kleine uien (gesnipperd)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Sjalottenringen met gerookte zalm op een crouton van Turks brood

- ½ Turks brood - 30 gram sjalot - 20 gram roomboter - ½ teentje knoflook - 3 eetlepels ol

background Layer 1 background Layer 1

Kiwitoetje

6 kiwi’s 1 banaan 125 gram suiker 250 ml slagroom 2 eieren (alleen het eiwit)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bladerdeeghapjes

- 1 pak Koopmans Roomboterbladerdeeg * Voor de Pittige Hamrolletjes - 50 g Mon Chou - naar smaak

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Spiesjes met parmaham

- 8 el olijfolie - 4 el pijnboompitten - 1 dikke teen knoflook - 8 dungesneden plakken parmaham

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Liefdeslollies

- Sprinkels - Marshmallows - Witte chocolade

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Parmezaanse kaas & Artisjok Crostini's

- Olijfolie - Peterselie - Sneetjes brood - Parmezaanse kaas - artisjokkenharten - Grof zeezout

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Geroosterde druiven op kaas en toast.

Druiven Toastjes Kleine blokjes kaas (ik gebruik oude kaas) * Voor de balsamico dressing Bruine

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

ricotta vijgen hapjes

- Vijgen - Honing - Ricotta - Volkoren koekjes

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

S'Mores Hot Chocolate

- Chocolade siroop - 4 kopjes volle melk - 8 grote marshmallows - 2 pure chocolade repen - 1 eet

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gerijgde tempeh & komkommer hapje

- Bruine suiker - Balsamico azijn - Tempeh (in blokjes gesneden) - Komkommer (in blokjes gesneden

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zonnestraal hapjes

- Eieren - Avocado - Koriander - Mayonaise - Limoensap - Stokbrood sneetjes

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Quesadillas

- Tabasco - Kipfilet - Zure room - Olijfolie - Mozzarella - Rode peper - Tortilla’s -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tomaten spekspiesjes

- 8 plakjes ontbijtspek - versgemalen zwarte peper - 24 cherrytomaten (ca. 350 gr)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Appelsterren

- 5 eidooiers - peper en zout - amandelschaafsel - 200 gram margarine - 100 gram geraspte kaas

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Salami-kaasmuffin

- 1 ei - 75 g kaas - 1 dl melk - 50 g salami - zout en peper - 4 el olijfolie - 1 el bieslook

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zoute kaasvlinders

- zout - peper - 1 tl kerriepoeder - 50 ml vloeibare margarine - 4 plakjes roomboterbladerdeeg

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Wraps met krab en avocado

- 4 wraps - 4 el crème fraîche - 4 kleine handjes sla - 1 blikje krab, uitleggewicht 120 g

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Champignons met spek

- 12 kastanjechampignons - 12 plakjes gerookte ontbijtspek , rechte plakjes - 2 takjes rozemarij

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Dadelbommetjes

- 30 g cacao - 150 paranoten - 150 g amandelen - 40 g geraspte kokos - 175 g dadels, ontpit

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kerststerretjes met kersen

- ei - poedersuiker - kristalsuiker - 1 pakje bladerdeeg - 1 blikje kersen (of ander fruit)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Apple oat crumble

Voor de vulling: - 4-6 appels - snufje kaneel - 1 eetlepel rozijntjes - walnoten (kleine hand)

Filosnacks met feta, tomaat en peterselie

- zwarte peper - een scheut goede olijfolie - twee eetlepels pijnboompitten - 1 pak filodeegvelle

Chocolade fudge met noten

- snuf zout - 30 gram roomboter - 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram) - 350 gram pure chocola

Moorkoppen

- 2 eieren - 75 gram bloem - 1 eetlepel suiker - 100 milliliter water - 100 gram pure chocolade

Appel-rozijnenrolletjes

- een handje rozijnen - een scheut (koffie)melk - ongeveer een volle eetlepel suiker - ongeveer t

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gegrild stokbrood

1 stokbrood 4 tomaten 150 gram geraspte kaas 2 à 3 teentjes knoflook 100 gram boter pep

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

kaneelstengels met witte chocola

- Kaneelsuiker - Witte chocola - 1 geklutst eitje - 3 plakjes bladerdeeg

Hartige gevulde hapjes

- sesamzaadjes - peper en zout - 100 gram roomkaas - 4 plakjes bladerdeeg - ei (voor het insmere

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Salami pizzabites

- 1 pak vers bladerdeeg - 2 handvol geraspte kaas - 12 plakjes salami broodbeleg - tomatensaus na

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Churros

- 4 eieren - snufje zout - 150 ml water - 150 gram bloem - 2 eetlepels suiker - 5 eetlepels oli

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Auberginekoekjes

- 1 ei - 1 citroen - 1 knoflookteen - olie om te bakken - 2 kleine aubergines - 1 handje verse

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bladerdeeg kaasstengels

- zout en peper - geklutst eitje - 4 plakjes bladerdeeg - geraspte kaas (belegen vind ik zelf erg

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Hollandse aspergeballetjes met chutney

- eiwit - peterselie - bloem en panko (of gewoon paneermeel) - 100 gr. gekookte witte asperges in

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

The lion cheats (Italiaanse loempia)

- ei - rode ui - olijfolie - peper & zout - knoflookteen - 400 gr spinazie - 8 vellen filodeeg

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zalm kroketjes

- 1 ei los geklopt - vers gemalen peper - 1 eetlepel verse dille - 1 eetlepel verse bieslook - 1

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Vietnamese rijstpapierrolletjes

- rijstpapier - 1 tl olijfolie - rasp van 1 limoen - 1 avocado, in dunne plakjes - verse korian

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Sushiwraps

- 1 zalmfilet - 1/2 komkommer - 1 el olijfolie - 8 rauwe garnalen - 2 meergranen wraps - 2 el G

background Layer 1 background Layer 1

Wraps met zalm en komkommer

- roomkaas - 1 komkommer - 2 tortilla’s - 60 gram gerookte zalm - 2 handenvol broccoli sp

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bladerdeeghapjes met kip en kerrie

- kip - eieren - bladerdeeg - geraspte kaas - kerrie of curry

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Tonijnballetjes in tomatensaus

- basilicum - 500 gr pasta - 60 gr geitenkaas - 12 zongedroogde tomaten - 800 ml goede tomatensa

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Paprikarolletjes met parmaham en ricotta

- 2 plakjes parmaham - snufje chilipoeder - 3/4 eetlepels ricotta - 1 theelepel basilicum - 2 ge

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pompoenrosti

- 1 ei - half uitje - 1/4 pompoen - snufje zout/peper - snufje chilipoeder - 2 eetlepels gerasp

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gevulde eieren met roomkaas

- 3 eieren - 8 theelepels roomkaas - hamblokjes of hamreepjes - een takje verse peterselie (of ge

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gevulde champignons met roomkaas

- half uitje - snufje peper - 6 champignons - beetje verse bieslook - klein beetje geraspte kaas

background Layer 1 background Layer 1

Omeletsushi

- 2 eieren - plakjes kaas - 1 eetlepel pesto - 2 eetlepels water - peper en zout naar smaak - 2

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Cookie Dough Rice Krispie Treats

- 1 portie cookie dough - 2x 1 tl vanille extract - 2x 100 gram rice krispies - 2x 1 el ongezoute

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

panini bladerdeeghapjes

- groene pesto - 1 ei, geklutst - 1 bol mozzarella - Italiaanse kruiden - 4 plakjes parmaham -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Paddestoelenbeignets met kappertjesdip

- 1 ei - 125 g bloem - 150 ml koud bier - 250 g champignons - olie om te frituren Voor de dip

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Spiralen met pistachenoten en rozijnen

- 75 g rozijnen - 1 ei, losgeklopt - 3 el kristalsuiker - bloem om te bestuiven - poedersuiker o

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Rolletjes van gerookte ham met bieslook en roomkaas

- verse bieslook - 1 eetlepel melk - handje geraspte kaas - 5 plakjes gerookte ham - halve theel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Honingrolletjes gevuld met pistachenoten in een honingsaus

- 1 ei - 50 g suiker - 30 g boter, gesmolten - het sap van 3 sinaasappels - 5 el vloeibare bloem

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Lavash crackers

- 200 gram bloem - 'n snufje zout - ca. 125 ml lauwwarm water - 1 eetlepel zonnebloem- of olijfol

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Mini pies met prosciutto, tomaat en feta

- peper - 4 eieren - 4 - 6 plakjes prosciutto - een paar basilicumblaadjes - een paar sprietjes

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gebakken geitenkaasjes

- 1 eidooier - 1 el honing - 1 takje rozemarijn - 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid - 12

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Champignons met spek

- 2 takjes rozemarijn - 12 kastanjechampignons - 2 x 6 rechte plakjes ontbijtspek (ambachtelijk ge

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Spiesjes met worst en abrikozen

- Water - 1,5 eetlepel Honing - 1,5 eetlepel Sojasaus - 125 gram Gedroogde abrikozen - 4 stu

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gezonde koekjes met banaan en chocolade

- 3 bananen - snufje kaneel - 6-7 el havermout - 25 gr pure chocolade - eventueel 4 el speltmeel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Pindakaas popcorn

- 4 el honing - 1 tl cacaopoeder - 100 gr maïskorrels - 2 grote el pindakaas met stukjes noot

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Warme ricotta- kersen hartjes

- 6 el suiker - 1 bakje ricotta - Hartig taartdeeg - 1 el smolten boter - 250 gram verse kersen

Kiploempia's

- 50 g tauge - 1 winterpeen - 1 ei, losgeklopt - 160 g kipfilet, in reepjes - 1 teentje knoflook

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Baka Bana

- snufje zout - zonnebloemolie - 1 theelepel suiker - 1 rijpe bakbanaan - 60 gram zelfrijzend ba

Maizenakoekjes

- 2 eieren - 350 gram maizena - 150 gram roomboter - 150 gram witte suiker - 1 zakje suikermuisj

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Galette Des Rois (Franse Driekoningenkoek)

- 2 eieren - 50 ml rum - 50 gram boter - 100 gram suiker - bloem om te bestuiven - 1 vanillesto

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Romige kruidenquiches

- 2 el melk - 1 tl gehakte tijm - 1 tl gehakte dille - 125 ml slagroom - 2 eieren losgeklopt -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Snacks met zalm en ham

- 2 wraps - 300 g ham - 250 g smeerkaas - 200 g gerookte zalm - verse kruiden (na wens)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Asperges met ham

- 10 sneetjes ham - 10 witte asperges - 50 g Parmezaanse kaas

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gevulde cherrytomaatjes

- 30-35 stuks cherrytomaatjes Vulling nummer 1: - 1 gekookt ei - 50 gr garnalen - 1 eetlepel A

Tomaatjes met kaasvulling

- basilicum - mayonaise - 350 g tomaatjes - 2-3 teentjes knoflook - 3-4 gehakte walnoten - 100

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zalmhapjes

- Philadelphia - 2 komkommers - 200 gr zalm (gezouten of gerookt)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1