Pisang Goreng
(4.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Gist en 1/2 lauwe melk in een warme beslagkom vermengen en 5 minuten laten staan tot het gist belvorming krijgt.

2. Sla vervolgens eieren, bloem en resterende melk tot een glad beslag. De kom afdekken met een warme, vochtige theedoek en minstens 1 uur op een warme plek laten rijzen.

3. In een wok of frituurpan de olie verhitten. Test de temperatuur met een druppel beslag; als deze meteen boven komt drijven, is de olie heet genoeg.

4. Bestrooi de stukken banaan met gemberpoeder en drenk ze in het beslag. Even laten uitdruipen en vervolgens in de olie goudgeel bakken.

5. Op een stuk keukenpapier laten uitlekken, bestrooien met poedersuiker en direct serveren.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Kookfreak

Door: