1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Schil de Wellant, verwijder de klokhuizen, snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een kom.
3. Meng er 2 eetlepels suiker en kaneel doorheen en schud de blokjes in de ovenschaal.
4. Snijd de boter in stukjes en doe ze in een ruime kom.
5. Maak van de boter, bloem en resterende suiker een kruimeldeeg, door er met een houten lepel doorheen te scheppen tot het mengsel lijkt op grove broodkruimels.
6. Strooi het kruimeldeeg over de Wellant blokjes in de ovenschaal.
7. Bedek de bovenkant goed met alle kruimels en druk het een beetje aan zodat je een stevige crumble krijgt.
8. Bak het in zo`n 25-30 minuten goudbruin en gaar.
TIP!
Serveel de Wellant appel crumble warm. Lekker met een bolletje vanille ijs.
Beoordeel het recept:
Bron: Smulweb
Door: ReceptenVandaag