Amandelkoek met kersen
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HapjesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 30 - Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Bekleed het bakblik met bakpapier en vet dit in. Makkelijker nog is een siliconen bakvorm gebruiken.
2. Verwarm de oven voor op 160ºC.
3. Snijd de amandelspijs in plakken en doe die met de citroenschil in een kom.
4. Voeg de eieren toe en meng alles goed door elkaar tot een homogene massa. Meng nu beetje bij beetje de gezeefde bloem en bakpoeder er door. Roer goed, en giet het beslag in de vorm.
5. Snijd de kersen door de helft en versier de bovenkant met de kersen en amandelen.
6. Bak de cake in 30 minuten goudbruin en gaar.
7. Laat de cake afkoelen, verwijder de vorm en snijd hem in 9 vierkanten.
8. De cake is vers lekker, maar als je hem een dag laat staan wordt hij smaakvoller en een beetje kleverig aan de bovenkant.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Smulweb

Door: