1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel de knoflookteentjes met een paar druppels olijfolie en rooster ze in de oven tot ze goudbruin en zacht zijn (ongeveer 7-10 minuten).
2. Laat ondertussen de bonen in een vergiet uitlekken. Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp.
3. Pureer de bonen met de olijfolie, mascarpone of creme fraiche, en de kaas in een keukenmachine tot een fijne massa.
4. Haal de knoflook zodra deze zacht is uit de oven, en laat enkele minuten afkoelen alvorens de teentjes in de dip uit te knijpen.
5. Voeg een paar theelepels citroensap toe en zout en peper naar smaak. Proef de dip en pas de hoeveelheid citroensap, zout en peper aan, mocht dit nodig zijn. Voeg eventueel een aantal eetlepels water toe om het geheel om te toveren in een smeuïge, romige massa.
6. Serveer op stukjes (versgebakken) stokbrood of ciabatta (warm deze anders even op in de toch al voorverwarmde oven!), en bestrooi met de fijngehakte amandelen of hazelnoten.
Beoordeel het recept:
Bron: Kerst recepten
Door: ReceptenVandaag